Португалският министър-председател ще обсъди бъдещето на Европа с евродепутатите 

Министър-председателят на Португалия Антонио Коща ще стане третият лидер от ЕС, който ще дебатира бъдещето на Европа с евродепутатите в сряда сутринта.

Антонио Коща заема поста на евродепутат и заместник-председател на Европейския парламент от юли 2004 до март 2005 г., след което напуска, за да стане Министър на вътрешните работи на Португалия. В допълнение на други политически роли, г-н Коща изпълнява длъжността на кмет на Лисабон в продължение на осем години. Назначен е за министър-председател на 26 ноември 2015 г.

 

Това ще бъде третият от поредица дебати между държавни и правителствени ръководители от ЕС и евродепутатите относно бъдещето на Европейския съюз след ирландски министър-председател  Лео Варадкар на 17 януари и хърватския министър-председател Андрей Пленкович на 6 февруари.


Председателят на ЕП Антонио Таяни и португалския министър-председател ще дадат съвместна пресконференция след пленарния дебат в приблизително 13:30 българско време.


Следващият дебат относно бъдещето на Европа с лидер на ЕС с френския президент Еманюел Макрон е насрочен за априлската пленарна сесия.

 
 

Дебат:  сряда, 14 март

Пресконференция: сряда, 14 март, приблизително 13:30 българско време, в зала Daphné Caruana Galizia , LOW N-1/201

#FutureofEurope @antoniocostapm