Шарл Мишел ще обсъди бъдещето на Европа с евродепутатите 

Белгийският министър-председател Шарл Мишел ще бъде петият лидер на ЕС, който ще обсъди бъдещето на Европа с евродепутатите и председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер във вторник сутрин.


Г-н Мишел е министър-председател на Белгия от октомври 2014 г. Преди това ръководи френскоезичната либерална партия Реформаторско движение и заема поста на министър на сътрудничеството за развитие между 2007 и 2011 г.


Това ще бъде петият от поредица дебати между държавни и правителствени ръководители на ЕС и евродепутатите относно бъдещето на Европейския съюз след дебатите с ирландския министър-председател Лео Варадкар на 17 януари, с хърватския министър-председател Андрей Пленкович на 6 февруари, с португалския министър-председател Антонио Коща на 14 март и с френския президент Еманюел Макрон на 17 април.


Председателят на ЕП Антонио Таяни и г-н Мишел ще дадат съвместно изявление пред медиите в четвъртък в 12:30 ч. българско време.


Следващият европейски лидер, който ще направи обръщение към Парламента, ще бъде министър-председателят на Люксембург Ксавие Бетел по време на майската пленарна сесия в Страсбург. 

Дебат: четвъртък, 3 май

Процедура: Дебат относно бъдещето на Европа, без резолюция

Изявление пред медиите: четвъртък, 3 май в 12:30 ч. българско време