Младежкият конкурс "Карл Велики" за 2014 г.: срокът за заявки е удължен 

 
 

Споделете тази страница: 

Младежката награда "Карл Велики" насърчава развитието на европейско съзнание сред младите хора 

Ако сте на възраст между 16 и 30 години и ръководите проект с европейско измерение, младежката награда "Карл Велики" е Вашият шанс да получите признание, известност и финансиране. Срокът за заявки за участие в тазгодишното издание е удължен до полунощ на 10 срещу 11 февруари. Не пропускайте възможностите да популяризирате проекта си!

Наградата


Младежката награда "Карл Велики" се присъжда ежегодно от Европейския парламент и едноименната фондация в Аахен, Германия. Тя отличава младежки проекти, които помагат за изграждането на споделено усещане за европейска идентичност и предлагат практически примери за европейци, живеещи като една общност.

Наградата за най-добър проект печели 5 000 евро, втората награда е 3 000 евро, а третата - 2 000 евро. Освен това 28-те национални победители ще бъдат поканени на четиридневно посещение в Аахен, а спечелилите първите три места в общата класация ще могат да представят своите проекти в Европейския парламент.

Победителите за 2013 година

Първо място през миналата година спечели испанският медиен проект "Европа на прав път". Второто място бе за полския фотоконкурс "Открий Европа", а третата награда взе естонската програма за контакт между младите и възрастните хора "Историята на моя живот".

Запознайте се с условията от линковете в карето вдясно.

Цикълът за 2014 г. в дати 
  • 25 октомври 2013 г.: Старт на конкурса и на набирането на заявки 
  • 10 февруари 2014 г.: краен срок за кандидатстване 
  • 3 март 2014 г.: Подбор на 28-те победители от страните-членки 
  • 10 април 2014 г.: Подбор на трите проекта-победители от европейското жури 
  • 27 май 2014 г.: Церемония по награждаване в Аахен