Споделете тази страница: 

Групата на Европейската обединена левица / Северната зелена левица (ЕОЛ/СЗЛ) в Европейския парламент реши да преизбере Габриеле Цимер, депутатка от Лявата партия в Германия, на председателския пост през новия мандат. Г-жа Цимер пое водачеството на групата от своя съпартиец Лотар Биски през март 2012 г. Гледайте нашето видео интервю, за да научите повече за политическия курс на ЕОЛ/СЗЛ през започващия мандат.

По повод на предстоящия избор на председател на Европейската комисия г-жа Цимер заяви, че държавните ръководители в ЕС са се опитали да потърсят алтернативи на петте кандидати, излъчени от политическите партии преди изборите, но времето, когато те са можели просто да игнорират Парламента, е отминало. „Едно нещо е сигурно: ако сега те предложат за председател на Комисията кандидат, който не е измежду петте, този кандидат няма да бъде одобрен от ЕП“, настоя тя.


Габриеле Цимер е родена през 1955 г. в Берлин и има завършена образователна степен по устен и писмен превод. За първи път тя е избрана за депутат в Европейския парламент през 2004 г. През мандата от 2009 до 2014 г. тя е била редовен член на комисията по развитие и заместващ член в комисията по заетост и социални въпроси.


Гледайте и другите наши интервюта с лидерите на политическите групи в ЕП преди началото на мандата на 1 юли.