Споделете тази страница: 

Статии 

Инфографика: Реализацията на жените        

Всяка година по повод на Международния ден на жената Европейският парламент привлича вниманието към конкретен проблем, свързан с правата на жените. Тази година ние избрахме да се фокусираме към икономическите възможности за реализация. Разгледайте инфографиката, за да научите повече за областите, в които е нужно да работим за подобрения.

Видоематериал: Увеличаване на правата на жените: предизвикателство за съвременна Европа        

За да реализират икономическия си потенциал, жените в Европа се нуждаят от подобрения на работното място и у дома, в училищата и в политиката, заявяват депутатите Констанс Льо Грип (ЕНП, Франция) и Анна Хед (С&Д, Швеция). Те подготвят парламентарни доклади, посветени на различни аспекти на политиката за равенство на половете. Вижте нашия видеоматериал, за да научите повече за техните позиции относно пътя напред за жените в европейските общества.

Символи на мъжете и жените, илюстриращи равенството на половете        

Европейският парламент отбелязва 8 март тази година със серия от събития, посветени на предизвикателствата, които пречат на жените да се реализират в икономически и социален план. Жените продължават да получават по-ниски заплати и пенсии, да имат ограничен достъп до най-високите позиции в йерархията, да са по-слабо представени в политиката и да отделят много от времето си на семейни и домакински задължения. Научете повече за дебатите по темата в Парламента.