Споделете тази страница: 

Статии 

Снимки - участници в Европейската младежка конференция в ЕП        

През май ЕП в Страсбург стана домакин на Европейската младежка конференция, където 7 500 младежи обмениха вижданията си за по-доброто бъдеще на Европа. След това участници бяха поканени да разискват конкретни идеи по теми като бежанската политика, климатичните промени и електронното гласуване, в комисиите на Парламента. След края на изслушванията тази седмица заместник-председателката на ЕП Марейд Макгинес призова младите хора: „Интересувайте се от политиката, защото тя определя бъдещето ви“.

Участничка в младежката конференция взема думата по време на дебат        

През май 7 500 младежи от цяла Европа се събраха в Страсбург за Европейската младежка конференция (EYE2016). След двудневни дискусии по различни теми, вариращи от миграция и младежка безработица до климатични изменения, 50 от най-интригуващите идеи бяха изложени в доклад, предаден на членовете на ЕП през септември. Сега е ред на младежите да представят вижданията си пред парламентарните комисии.

EYE 2016 
  • Дати: 20 - 21 май 2016 г. 
  • Място: Европейски парламент, Страсбург 

Статии 

ЕП в Страсбург, Европейска младежка конференция        

На 20-21 май Европейският парламент в Страсбург стана домакин на Европейската младежка конференция (EYE), в рамките на която 7 500 участници обсъждаха най-належащите проблеми пред континента с депутати от ЕП, както и с лидери от света на бизнеса и гражданското общество. Дискусията се пренесе и онлайн, като хаштаговете #EYE2016 и #EYEtv бяха използвани близо 26 000 пъти в двата дни на събитието. Вижте нашата снимкова галерия и видеоматериала за поглед назад към форума.

#EYE2016 Report        

Бъдещето принадлежи на младите - в съгласие с тази максима Парламентът организира през май Европейската младежка конференция (EYE), на която около 7 000 европейци на възраст до 30 години разискваха предизвикателствата пред нашия континент. Петдесетте най-добри идеи от дебатите бяха събрани в доклад, представен пред Европейския парламент на 6 септември. Предложенията ще бъдат препратени към парламентарните комисии, които от 11 октомври нататък ще ги обсъдят заедно с участници в конференцията.

Участници в EYE 2014 пред сградата на ЕП в Страсбург        

Европейската младежка конференция EYE в Страсбург на 20-21 май дава уникална възможност на 7 500 млади европейци да заявят позицията си по актуални теми. В момент, в който Европа се изправя пред сложни предизвикателства, участниците на възраст между 16 и 30 години ще обменят идеи и гледни точки за бъдещето на ЕС и за перспективите пред младото поколение. Въз основа на дискусиите ще бъде изготвен доклад, който ще бъде представен в последствие пред ЕП. Следете #EYE2016 за новини относно събитието.

Жена снима в пленарната зала на ЕП в Страсбург        

В петък и събота Европейският парламент в Страсбург ще стане домакин на 7 500 души, които ще обсъждат бъдещето на Европа с депутати и влиятелни личности от неправителствения сектор. Европейската младежка конференция (EYE) ще бъде открита от заместник-председателите на ЕП Марейд Макгинес, Силви Гийом, Райнер Виланд и Улрике Луначек. Независимо от това къде се намирате, Вие също можете да вземете участие в събитието и да изразите мнението си по разискваните въпроси.

Статии