Сигурност 

Продукти в тази категория 

Видеоматериал: Частни охранителни дружества        

Страни-членки, участващи в международни мисии, и Европейският съюз все повече разчитат на частни компании, които да изпълняват военни или охранителни функции зад граница. Ако нещо се обърка при защитата на цивилен персонал или осъществяването на военни задачи, това може да доведе до фатални последствия. На 3 май комисията по външни работи в ЕП гласува препоръки за увеличаване на отчетността на частните охранителни дружества и за забрана за участието им в сражения.

Видеоматериал: По-добра защита на децата онлайн        

Децата прекарват много време онлайн и опасността те да се натъкнат на неподходящо съдържание, подбуждащо към насилие, не е за подценяване. Парламентарната комисия по култура гласува на 25 април предложения за промени в директивата за аудиовизуалните медии, които целят да наложат в Интернет някои от правилата, съществуващи за телевизионни канали. Вижте нашия видеоматериал, за да научите повече.

Илюстрация: защита на личните данни онлайн        

Мерки за засилване на контрола на Интернет потребителите върху начина, по който са защитени техните лични данни, са в дневния ред на Европейския парламент. На 11 април депутатите обсъдиха с експерти как технологичният напредък в последните години трябва да бъде отразен в регулации, засягащи всички доставчици на комуникационни услуги. Компаниите трябва да гарантират неприкосновеността на данните, ако искат да им се има доверие, заяви Марю Лауристин (С&Д, Естония), която подготвя доклада на ЕП.