Качеството на живота: от добра храна до сигурност на личните данни 

 
 

Споделете тази страница: 

Конференцията "ReAct" в Рим ще обсъжда миналото, настоящето и бъдещето на качеството на живота в Европа ©BELGA/EASYSTOCKPHOTO/B.ARAPOVIC 

Какво означава да имаш високо качество на живот? Добра храна? Достъпни медицински грижи? Чист въздух и незамърсена природа? Защитени потребителски права? Или сигурност на личните данни? Европейският парламент търси начини да подобри всички тези аспекти от ежедневието на всеки един човек в ЕС. Осъщественият напредък и предизвикателствата в бъдеще ще са обект на дискусии по време на четвъртата конференция ReAct в Рим на 23 януари.

В последните няколко години Парламентът разгледа широк кръг въпроси с пряко отношение към качеството на живот в Европа: гарантирането на безопасни и достъпни лекарства и медицински процедури, укрепването на правата на пътниците, точното и вярно етикетиране на храни, намаляването на емисиите от парникови газове, ограничаването на замърсяването на околната среда, защитата на данните и личния живот на европейските граждани. Вижте статиите в нашето досие за повече подробности по тези теми.


Опазването на природата, здравето и храните в Европа ще бъдат основните теми на четвъртата конференция ReAct, която ще се проведе във Вечния град под названието „Качеството на живота: минало, настояще и бъдеще“. Майсторът-готвач Карло Крако, климатологът Рикардо Валентини и професор Микеле Мирабела ще представят своите гледни точки и ще ги обсъдят с публиката. Водещ на конференцията ще бъде геологът Марио Тоци. Гледайте на живо на 23 януари от 21 часа българско време и коментирайте с хаштаг #Reactroma.


Събитието в Рим е четвъртата от пет конференции, организирани от Европейския парламент в месеците преди европейските избори през май 2014 година. Те дават възможност на лидери на общественото мнение да споделят идеите си по най-важните теми на дневен ред в Европа. Предишните конференции бяха посветени на въпросите за работните места и заетостта (на 15 октомври в Париж), за ролята на ЕС по света (на 14 ноември във Варшава) и за финансите (на 3 декември във Франкфурт). Поселдната конференция ще бъде за европейската икономика и ще се проведе в Мадрид на 20 февруари.