Пряк достъп до главното меню (натиснете ''Enter'')
Достъп до съдържанието на страницата (натиснете „Enter“)
Пряк достъп до списък с други сайтове (натиснете ''Enter'')

Тази седмица в Парламента: дебат с граждани за Европа, Полша, книги за незрящи

Други Статия - Институции20-03-2017 - 15:06
 
ЕП в Брюксел   Парламентът посреща граждани за дебат за бъдещето на Европа

Парламентарни комисии гласуват тази седмица правила за улесняване на достъпа на хора със зрителни увреждания до книги и печатно съдържание, както и мерки за подобряване на условията на труд в шивашката индустрия. Проблемите с върховенството на закона в Полша също са на дневен ред. В края на седмицата политическите лидери в ЕП заминават за Италия за отбелязването на 60-тата годишнина от договора от Рим, а преди това Парламентът ще посрещне граждани в Брюксел за дебат за бъдещето на Европа.


Хора от различни европейски страни ще дискутират във вторник в пленарната зала на Парламента какво е постигнато през 60-те години от подписването на Договора от Рим и какво предстои за обединена Европа.


Членовете на парламентарната комисия по правни въпроси гласуват в четвъртък изключения от правилата за защита на авторските права с цел предоставянето на по-широк достъп на хората със зрителни увреждания до книги и печатни материали. Предложението ще улесни изготвянето на пригодени книги с брайлова азбука и аудиокниги.


В сряда първият заместник-председател на Комисията Франс Тимерманс ще говори пред комисията по граждански свободи в ЕП относно спазването в Полша на принципа на върховенството на закона.


Условията на труд в шивашката индустрия са тема на доклад, който ще бъде гласуван в комисията по развитие във вторник. Очаква се текстът да препоръча проверки по цялата верига на доставки на платове и облекла и въвеждане на етикети, обозначаващи, че производството отговаря на определени стандарти.


Членовете на комисията по вътрешен пазар гласуват във вторник правила, които ще дадат по-широки правомощия на националните власти за борба с имами и злоупотреби онлайн. Целта е да се ограничат най-често срещаните начини за причиняване на вреда на потребителите - например, злоупотребите с игри онлайн за деца или предлагането на коли под наем при неблагоприятни условия.

РЕФ. : 20170320STO67705
Актуализиране: ( 20-03-2017 - 18:32)