Пряк достъп до главното меню (натиснете ''Enter'')
Достъп до съдържанието на страницата (натиснете „Enter“)
Пряк достъп до списък с други сайтове (натиснете ''Enter'')

Таяни в Лондон: „Гражданите заслужават яснота относно бъдещето си след Брекзит“

Други Статия - Институции21-04-2017 - 10:19
 

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни подчерта в разговор с британския премиер Тереза Мей, че е необходимо споразумение за защита на правата на гражданите след оттеглянето на Великобритания от ЕС. „Посланието на Европейския парламент е ясно: нашият приоритет е защитата на интересите на гражданите“, заяви той в Лондон на 20 април. Г-н Таяни е на посещение в британската столица, за да представи позицията на институцията относно предстоящите преговори за Брекзит.


В пресконференция след срещата с г-жа Мей председателят на ЕП наблегна върху правата на европейците, живеещи във Великобритания, и на британските граждани в ЕС: „Студентите, работещите и семействата са ценени членове на обществото и заслужават определена яснота по отношение на своето бъдеще“.


Г-н Таяни покани британския премиер да направи официално изказване пред Европейския парламент. По време на визитата си в Лондон той ще се срещне и с представители на неправителствени организации, за да обсъди с тях притесненията на хората относно предстоящите преговори.

РЕФ. : 20170420STO71817
Актуализиране: ( 21-04-2017 - 11:22)