Пряк достъп до главното меню (натиснете ''Enter'')
Достъп до съдържанието на страницата (натиснете „Enter“)
Пряк достъп до списък с други сайтове (натиснете ''Enter'')
РЕФ. : 20170206NEW61313
Обратна връзка
 
 
 
 

Какво се случи на изтеклата пленарна сесия: СЕТА, Трюдо и планове за Европа

Пленарна сесия Институции / Външна/международна търговия / Външни отношения / Икономически и парични въпроси17-02-2017 - 10:58
 

Парламентът одобри търговското споразумение между ЕС и Канада, като ден по-късно канадският премиер Джъстин Трюдо заяви в пленарна зала, че СЕТА не е просто сделка за търговия или печалба, а споразумение за подобряване на живота на хората. Във вторник новоизбраният австрийски президент Александър Ван дер Белен отправи емоционално послание за значението на обединена Европа, а ЕП одобри нови мерки за борба с тероризма и определи вижданията си за бъдещата институционална структура на ЕС. (Продължение: Какво се случи на изтеклата пленарна сесия: СЕТА, Трюдо и планове за Европа )

 
Child playing with robot  

В резолюция, гласувана в четвъртък, евродепутатите отбелязват, че са необходими общоевропейски правила в областта на роботиката, например, за подсилване на етичните стандарти или за установяване на отговорността при инциденти, свързани с автономни превозни средства. (Продължение: Роботика: ЕП призовава за общоевропейски правила за отговорност )

 

ЕП представя своята визия за бъдещето на ЕС

Пленарна сесия Бъдещето на Европа/Европейска интеграция / Институции16-02-2017 - 13:54

За да се справи с предизвикателствата пред себе си, да подобри способността си да действа, да възстанови доверието на гражданите и да направи икономиката на еврозоната по-устойчива, ЕС трябва да се възползва пълноценно от Договора от Лисабон. Но за да върви напред, ЕС трябва да се реформира. Това е основното послание на три резолюции, разглеждащи бъдещото развитие на ЕС, одобрени от ЕП в четвъртък. (Продължение: ЕП представя своята визия за бъдещето на ЕС )

 

Систематични проверки на външните граници на ЕС срещу чуждестранни бойци

Пленарна сесия Правосъдие и вътрешни работи / Шенген16-02-2017 - 13:44
Passport control illustration  

Според регламент, гласуван в четвъртък, всички граждани на ЕС и трети страни, които преминават външните граници на Съюза, трябва да бъдат проверявани в съответните бази данни, например за изгубени или откраднали документи. На 5 декември 2016 г. преговарящите от страна на Европейския парламент и Съвета на министрите постигнаха съгласие по новите правила. (Продължение: Систематични проверки на външните граници на ЕС срещу чуждестранни бойци )

 

Борба срещу тероризма: контрол върху чуждестранните бойци и „вълци единаци“

Пленарна сесия Правосъдие и вътрешни работи16-02-2017 - 13:35

В четвъртък, ЕП одобри нови общоевропейски правила за справяне с нарастващата заплаха от пътуване на „чуждестранни бойци“ до зони на конфликт с цел тероризъм и с „вълците единаци“, които планират самостоятелни атаки. (Продължение: Борба срещу тероризма: контрол върху чуждестранните бойци и „вълци единаци“ )

 
Канадският министър-председател Джъстин Трюдо в пленарната зала на ЕП в Страсбург  

„СЕТА не е само относно търговията, вноса, износа и печалбите. Това споразумение цели да подобри живота на хората“, заяви канадският министър-председател Джъстин Трюдо по повод на търговския договор между ЕС и Канада, който Европейският парламент одобри на 15 февруари. В официално изказване пред евродепутатите в Страсбург един ден по-късно г-н Трюдо изтъкна, че СЕТА може да се използва като модел за търговските споразумения в бъдещето. (Продължение: Канадският премиер Джъстин Трюдо: „Търговията трябва да носи ползи за хората“ )

 

Human rights: Nicaragua, executions in Kuwait and Bahrain, and Guatemala

Plenary Session Humanitarian aid / External relations16-02-2017 - 12:15

Parliament voices deep concern about the intimidation and harassment of Francesca Ramirez and other human rights defenders in Nicaragua, deplores the recent use of the death penalty in Kuwait and Bahrain, and strongly condemns the murders of human rights defenders and journalists in Guatemala, in three resolutions voted on Thursday. (Read more: Human rights: Nicaragua, executions in Kuwait and Bahrain, and Guatemala )

 
Пазарът на въглеродни емисии на ЕС покрива около 11 000 инсталации в Европа  

В сряда ЕП одобри планове за по-строги ограничения за емисиите на парникови газове в пазара на въглеродни емисии на ЕС (СТЕ на ЕС), така че европейското законодателство по отношение на изменението на климата да е в съответствие с целите на Парижкото споразумение. (Продължение: ЕП одобрява по-строги ограничения за емисиите на парникови газове )

 

Евродепутатите призовават ЕК за ускорена регистрация на пестициди с нисък риск

Пленарна сесия Обществено здраве / Безопасност на храните15-02-2017 - 13:54
Употребата на продукти за растителна защита става все по-често обект на обществен дебат  

Биологичните пестициди с нисък риск, включително продукти на базата на био-организми, феромони и етерични масла, могат да заменят тези, които вредят на околната среда и човешкото здраве. Евродепутатите се питат защо някои държави членки се колебаят или отказват да ги одобрят и призовават ЕК да предложи преразглеждане на правилата с цел ускоряване на процеса на тяхното одобрение. (Продължение: Евродепутатите призовават ЕК за ускорена регистрация на пестициди с нисък риск )

 

В сряда евродепутатите отбелязаха, че Албания трябва да ускори хода на съдебната реформа в страната, която е от ключово значение за започване на преговори за присъединяване към ЕС. Босна и Херцеговина, от своя страна, трябва да преодолее етническите и политически различия, и да бъде единна в процеса на оценка на молбата й за членство в ЕС. (Продължение: Напредък на реформите за членство в ЕС на Албания и Босна и Херцеговина )

 

СЕТА: Евродепутатите одобряват търговското споразумение между ЕС и Канада

Пленарна сесия Външна/международна търговия15-02-2017 - 13:07
Резултат от гласуването за СЕТА  

В сряда Европейският парламент одобри всеобхватното търговско и икономическо споразумение между ЕС и Канада (СЕТА). То има за цел да стимулира търговията със стоки и услуги, както и търговските и инвестиционни потоци. Разпоредбите на СЕТА ще се прилагат условно от април 2017 година. (Продължение: СЕТА: Евродепутатите одобряват търговското споразумение между ЕС и Канада )

 

CETA: нови възможности пред европейския бизнес в Канада

Пленарна сесия Външна/международна търговия14-02-2017 - 18:37
 

Европейският парламент одобри на 15 февруари Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (СЕТА) на ЕС с Канада. Депутатите дадоха зелена светлина на сделката, чието договаряне отне над пет години. Търговията между ЕС и Канада възлиза на над 63 млрд. евро годишно и се очаква да нарасне още в бъдеще благодарение на новите договорености. Прочетете за ползите от споразумението и вижте нашия видеоматериал. (Продължение: CETA: нови възможности пред европейския бизнес в Канада )

 

Гърция: Парламентът обсъди състоянието с дълга на страната

Пленарна сесия Икономически и парични въпроси14-02-2017 - 18:20
Greece debate  

Гърция и нейният дълг са отново в дневния ред на Европейския съюз. Очаква се служители на ЕС и на Международния валутен фонд (МВФ) да посетят Атина, за да направят оценка в каква степен страната изпълнява договорените реформи - необходима стъпка за оказване на по-нататъшна международна подкрепа към държавата. Депутатите обсъдиха ситуацията с дълга в пленарен дебат на 14 февруари. (Продължение: Гърция: Парламентът обсъди състоянието с дълга на страната )

 
Александър Ван дер Белен в пленарната зала в Страсбург  

Австрийският президент Александър Ван дер Белен отправи емоционално послание за значението на обединена Европа в реч пред Европейския парламент на 14 февруари. „Европейската идея е голяма. Тя е уникална. Тя си струва всички усилия“, заяви той в Страсбург по време на първото си посещение като държавен глава. Г-н Ван дер Белен призова също така за общи решения на предизвикателствата, пред които са изправени страните-членки. (Продължение: Австрийският президент Ван дер Белен: „Европейската идея си струва усилията“ )

 

Влошаването на обстановката в Украйна, където проруски бунтовници нарушиха примирието и започнаха да обстрелват украински сили при Адвеевка ще бъде дебатирано с Иан Борг, парламентарен секретар на Малта по председателството на ЕС, от името на върховния представител Федерика Могерини във вторник следобед. След това ще се състои дебат относно положението на Западния бряг и неговото заселване. (Продължение: Дебати относно Украйна и Западния бряг във вторник от 17.00 ч. българско време )

 

EU job search aid worth €1,818,750 for 800 former retail workers in the Netherlands was approved in plenary in a vote on Tuesday. The workers were made redundant by six retail trade companies which recently went bankrupt in the Drenthe and Overijssel provinces. The European Globalisation Adjustment Fund (EGF) aid still needs to be approved by the Council of Ministers on 17 February. (Read more: EU job-search aid: €1.8m for 800 former retail workers in the Netherlands )

 

MEPs call for EU-wide protection for whistle-blowers

Plenary Session Budgetary control14-02-2017 - 12:52

An “effective and comprehensive European whistle-blower protection programme” should be proposed “immediately” by the EU Commission, urges Parliament in a resolution voted on Tuesday. MEPs deplore the Commission’s failure, so far, to deliver any legislative proposals to establish a minimum level of protection for whistle-blowers who help protect the EU budget against fraud (Read more: MEPs call for EU-wide protection for whistle-blowers )

 
Откриването на февруарската пленарна сесия от председателя на ЕП Антонио Таяни  

Заглавието на изказването на висшия представител на ЕС по външната политика Федерика Могерини относно възможността за подновяване на мирните преговори в Близкия изток ще бъде променено на „Ситуация на Западния бряг и в частност, заселването му“. Въпрос с искане за устен отговор относно преразгледания план за пътен данък в Германия беше преместен от четвъртък в сряда следобед. (Продължение: Откриване: заселването на Западния бряг е добавено към дебата за Близкия изток )

 
Инфографика: емисиите на въглероден диоксид (CO2) в ЕС и в други големи страни по света  

Европейският парламент гласува тази седмица предложения за реформиране на схемата на ЕС за търговия с емисии - ключов инструмент за намаляване на парниковите газове, който за момента не работи достатъчно добре. Европейският съюз възнамерява към 2030 г. да намали емисиите си от въглероден диоксид (CO2) с 40% спрямо нивата от 1990 г. Замислените промени в законодателството следва да допринесат за тази цел, като създадат стимули за инвестиции в по-чисто производство. (Продължение: Търговията с емисии: как да създадем стимули за по-чисто производство в ЕС )

 
 
Дневен ред на пленарните заседания
 
13-02-2017 -
17:00 - 23:00
Разисквания
 
 
Възобновяване на сесията и ред на работа
 
Биологични пестициди с нисък риск
Доклад:O-000147/2016 Европейска комисия ENVI
 
Преразглеждане на европейския консенсус относно развитието
Доклад:A8-0020/2017
Докладчик: Bogdan Brunon Wenta
Докладчик: Norbert Neuser
DEVE
 
Разходоефективни намаления на емисии и нисковъглеродни инвестиции
Доклад:A8-0003/2017 ***I
Докладчик: Ian Duncan
ENVI
 
Годишен доклад относно политиката на ЕС в областта на конкуренцията
Доклад:A8-0001/2017
Докладчик: Tibor Szanyi
ECON
 
Кратко представяне на следните доклади:
Насърчаване на равенството между половете в рамките на изследванията в областта на психичното здраве и клиничните изследвания
Доклад:A8-0380/2016
Докладчик: Beatriz Becerra Basterrechea
FEMM
Приоритетите на ЕС за 61-вата сесия на Комисията на ООН за положението на жените
Доклад:A8-0018/2017
Докладчик: Maria Arena
Докладчик: Constance Le Grip
FEMM
Контрол на регистъра и състава на експертните групи на Комисията
Доклад:A8-0002/2017
Докладчик: Dennis de Jong
CONT
Ролята на лицата, подаващи сигнали за нередности, за защитата на финансовите интереси на ЕС
Доклад:A8-0004/2017
Докладчик: Dennis de Jong
CONT
 
Едноминутни изказвания (член 163 от Правилника за дейността)
 
 
 
14-02-2017 -
09:00 - 11:50
Разисквания
 
 
Общо разискване - Бъдещето на ЕС
Възможно развитие и адаптиране на съществуващата институционална структура на Европейския съюз
Доклад:A8-0390/2016
Докладчик: Guy Verhofstadt
AFCO
Подобряване на функционирането на Европейския съюз чрез използване на потенциала на Договора от Лисабон
Доклад:A8-0386/2016
Докладчик: Mercedes Bresso
Докладчик: Elmar Brok
AFCO
Бюджетен капацитет за еврозоната
Доклад:A8-0038/2017
Докладчик: Reimer Böge
Докладчик: Pervenche Berès
ECON BUDG
 
 
14-02-2017 -
12:00 - 12:30
Тържествено заседание
 
 
Обръщение на Александър ван дер Белен, президент на Република Австрия
 
 
14-02-2017 -
12:30 - 14:30
ГЛАСУВАНЕ, последвано от обяснения на вот
 
 
Споразумение за партньорство в областта на устойчивото рибарство между Европейския съюз и правителството на островите Кук
Доклад:A8-0010/2017 ***
Докладчик: João Ferreira
PECH
 
Споразумение за партньорство в областта на устойчивото рибарство между ЕС и островите Кук (резолюция)
Доклад:A8-0015/2017
Докладчик: João Ferreira
PECH
 
Контрол на регистъра и състава на експертните групи на Комисията
Доклад:A8-0002/2017
Докладчик: Dennis de Jong
CONT
 
Ролята на лицата, подаващи сигнали за нередности, за защитата на финансовите интереси на ЕС
Доклад:A8-0004/2017
Докладчик: Dennis de Jong
CONT
 
Списък на третите държави и организации, с които Европол сключва споразумения
Доклад:A8-0035/2017 *
Докладчик: Agustín Díaz de Mera García Consuegra
LIBE
 
Въвеждане на мерки за контрол на новото психоактивно вещество метил 2-[[1- (циклохексилметил)]-1H-индол-3-карбонил]амино]-3,3-диметилбутаноат (MDMB-CHMICA)
Доклад:A8-0024/2017 *
Докладчик: Lorenzo Fontana
LIBE
 
Мобилизиране на средства от Европейския фонд за приспособяване към глобализацията — EGF/2016/005 NL/Drenthe Overijssel Retail — Нидерландия
Доклад:A8-0036/2017
Докладчик: Nedzhmi Ali
BUDG
 
Преразглеждане на европейския консенсус относно развитието
Доклад:A8-0020/2017
Докладчик: Bogdan Brunon Wenta
Докладчик: Norbert Neuser
DEVE
 
Годишен доклад относно политиката на ЕС в областта на конкуренцията
Доклад:A8-0001/2017
Докладчик: Tibor Szanyi
ECON
 
Насърчаване на равенството между половете в рамките на изследванията в областта на психичното здраве и клиничните изследвания
Доклад:A8-0380/2016
Докладчик: Beatriz Becerra Basterrechea
FEMM
 
Приоритетите на ЕС за 61-вата сесия на Комисията на ООН за положението на жените
Доклад:A8-0018/2017
Докладчик: Maria Arena
Докладчик: Constance Le Grip
FEMM
 
 
14-02-2017 -
15:00 - 23:00
Разисквания
 
 
Актуално състояние на втория преглед на програмата на Гърция за икономически корекции
 
Влошаване на положението в Източна Украйна
 
Положението в Западния бряг и в заселническите селища
 
Доклад относно Албания за 2016 г.
Доклад:A8-0023/2017
Докладчик: Knut Fleckenstein
AFET
 
Доклад относно Босна и Херцеговина за 2016 г.
Доклад:A8-0026/2017
Докладчик: Cristian Dan Preda
AFET
 
Общо разискване - Европейски семестър 2017
Европейски семестър за координация на икономическите политики: Годишен обзор на растежа за 2017 г.
Доклад:A8-0039/2017
Докладчик: Gunnar Hökmark
ECON
Европейски семестър за координация на икономическите политики: аспекти, свързани със заетостта и социалната политика, в годишния обзор на растежа за 2017 г.
Доклад:A8-0037/2017
Докладчик: Yana Toom
EMPL
Управлението на единния пазар в рамките на европейския семестър за 2017 г.
Доклад:A8-0016/2017
Докладчик: Antonio López-Istúriz White
IMCO
 
Банков съюз – Годишен доклад за 2016 г.
Доклад:A8-0019/2017
Докладчик: Danuta Maria Hübner
ECON
 
 
 
15-02-2017 -
09:00 - 11:50
Разисквания
 
 
Общо разискване - ЕС—Канада
Всеобхватно икономическо и търговско споразумение между Канада и ЕС
Доклад:A8-0009/2017 ***
Докладчик: Artis Pabriks
INTA
Сключване на всеобхватното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада
Споразумение за стратегическо партньорство между ЕС и Канада
Доклад:A8-0028/2017 ***
Докладчик: Charles Tannock
AFET
 
 
15-02-2017 -
12:00 - 14:00
ГЛАСУВАНЕ, последвано от обяснения на вот
 
 
Всеобхватно икономическо и търговско споразумение между Канада и ЕС
Доклад:A8-0009/2017 ***
Докладчик: Artis Pabriks
INTA
 
Сключване на всеобхватното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада
 
Споразумение за стратегическо партньорство между ЕС и Канада
Доклад:A8-0028/2017 ***
Докладчик: Charles Tannock
AFET
 
Рамково споразумение за партньорство и сътрудничество между Европейския съюз и Монголия
Доклад:A8-0382/2016 ***
Докладчик: Helmut Scholz
AFET
 
Рамковото споразумение за партньорство и сътрудничество между ЕС и Монголия
Доклад:A8-0383/2016
Докладчик: Helmut Scholz
AFET
 
Споразумение за търговията с граждански въздухоплавателни средства (приложение относно продуктовия обхват)
Доклад:A8-0007/2017 ***
Докладчик: Inmaculada Rodríguez-Piñero Fernández
INTA
 
Разходоефективни намаления на емисии и нисковъглеродни инвестиции
Доклад:A8-0003/2017 ***I
Докладчик: Ian Duncan
ENVI
 
Възражение по реда на член 105, параграф 3: Регулаторни технически стандарти за прилагане на ограничения на позициите по отношение на стокови деривати
 
Доклад относно Албания за 2016 г.
Доклад:A8-0023/2017
Докладчик: Knut Fleckenstein
AFET
 
Доклад относно Босна и Херцеговина за 2016 г.
Доклад:A8-0026/2017
Докладчик: Cristian Dan Preda
AFET
 
Европейски семестър за координация на икономическите политики: Годишен обзор на растежа за 2017 г.
Доклад:A8-0039/2017
Докладчик: Gunnar Hökmark
ECON
 
Европейски семестър за координация на икономическите политики: аспекти, свързани със заетостта и социалната политика, в годишния обзор на растежа за 2017 г.
Доклад:A8-0037/2017
Докладчик: Yana Toom
EMPL
 
Управлението на единния пазар в рамките на европейския семестър за 2017 г.
Доклад:A8-0016/2017
Докладчик: Antonio López-Istúriz White
IMCO
 
Банков съюз – Годишен доклад за 2016 г.
Доклад:A8-0019/2017
Докладчик: Danuta Maria Hübner
ECON
 
Биологични пестициди с нисък риск
Доклад:O-000147/2016 Европейска комисия ENVI
 
 
15-02-2017 -
15:00 - 23:00
Разисквания
 
 
Борбата срещу тероризма
Доклад:A8-0228/2016 ***I
Докладчик: Monika Hohlmeier
LIBE
 
Засилване на проверките в съответните бази данни на външните граници
Доклад:A8-0218/2016 ***I
Докладчик: Monica Macovei
LIBE
 
Обмен на информация за прилагането на правото на ЕС и замяната на инструментите от периода преди Договора от Лисабон
 
Гражданскоправни норми за роботиката
Доклад:A8-0005/2017
Докладчик: Mady Delvaux
JURI
 
Одобрение от страна на Комисията на преразгледания план на Германия за въвеждане на пътно таксуване
Доклад:O-000152/2016 Европейска комисия
 
Европейска инициатива за компютърни услуги в облак
Доклад:A8-0006/2017
Докладчик: Jerzy Buzek
ITRE
 
Общо разискване - Европейски структурни и инвестиционни фондове
Инвестиции за работни места и заетост – извличане на максимални ползи от приноса на европейските структурни и инвестиционни фондове
Доклад:A8-0385/2016
Докладчик: Lambert van Nistelrooij
REGI
Забавяне на изпълнението на оперативните програми в рамките на европейските структурни и инвестиционни фондове - въздействие върху политиката на сближаване и пътят напред
Доклад:O-000005/2017 Европейска комисия REGI
 
 
 
16-02-2017 -
08:30 - 10:50
Разисквания
 
 
Стратегия за въздухоплаването в Европа
Доклад:A8-0021/2017
Докладчик: Pavel Telička
TRAN
 
Разисквания по случаи на нарушаване на правата на човека, демокрацията и принципа на правовата държава - максимум един час (член 135 от Правилника за дейността)
Положението с правата на човека и демокрацията в Никарагуа - случаят на Франческа Рамирес
Екзекуции в Кувейт и Бахрейн
Гватемала, по-специално положанието на защитниците на правата на човека
 
 
16-02-2017 -
11:00 - 12:00
Обръщение на Джъстин Трюдо, министър-председател на Канада
 
 
Обръщение на Джъстин Трюдо, министър-председател на Канада
 
 
16-02-2017 -
12:00 - 14:00
ГЛАСУВАНЕ, последвано от обяснения на вот
 
 
Предложения за резолюции във връзка с разискванията по случаи на нарушаване на правата на човека, демокрацията и принципа на правовата държава (член 135 от Правилника за дейността)
 
Борбата срещу тероризма
Доклад:A8-0228/2016 ***I
Докладчик: Monika Hohlmeier
LIBE
 
Засилване на проверките в съответните бази данни на външните граници
Доклад:A8-0218/2016 ***I
Докладчик: Monica Macovei
LIBE
 
Възможно развитие и адаптиране на съществуващата институционална структура на Европейския съюз
Доклад:A8-0390/2016
Докладчик: Guy Verhofstadt
AFCO
 
Подобряване на функционирането на Европейския съюз чрез използване на потенциала на Договора от Лисабон
Доклад:A8-0386/2016
Докладчик: Mercedes Bresso
Докладчик: Elmar Brok
AFCO
 
Бюджетен капацитет за еврозоната
Доклад:A8-0038/2017
Докладчик: Reimer Böge
Докладчик: Pervenche Berès
ECON BUDG
 
Гражданскоправни норми за роботиката
Доклад:A8-0005/2017
Докладчик: Mady Delvaux
JURI
 
Европейска инициатива за компютърни услуги в облак
Доклад:A8-0006/2017
Докладчик: Jerzy Buzek
ITRE
 
Инвестиции за работни места и заетост – извличане на максимални ползи от приноса на европейските структурни и инвестиционни фондове
Доклад:A8-0385/2016
Докладчик: Lambert van Nistelrooij
REGI
 
Стратегия за въздухоплаването в Европа
Доклад:A8-0021/2017
Докладчик: Pavel Telička
TRAN
 
Забавяне на изпълнението на оперативните програми в рамките на европейските структурни и инвестиционни фондове - въздействие върху политиката на сближаване и пътят напред
Доклад:O-000005/2017 Европейска комисия REGI
 
 
 
Предложен доклад по време на сесията
 
ДОКЛАД относно предложението за директива на Eвропейския парламент и на Съвета за изменение на Директива 2003/87/ЕО с цел засилване на разходоефективните намаления на емисии и на нисковъглеродните инвестиции
Референция: A8-0003/2017

Дата:
13-01-2017
Ian Duncan
ENVI
 
 
ПРЕПОРЪКА относно предложението за решение на Съвета за сключването от името на Европейския съюз на Споразумението за партньорство в областта на устойчивото рибарство между Европейския съюз и правителството на островите Кук и протокола за прилагане към него
Референция: A8-0010/2017

Дата:
30-01-2017
João Ferreira
PECH
 
ДОКЛАД относно предложението за решение на Съвета за сключване от името на Европейския съюз на Споразумението за партньорство в областта на устойчивото рибарство между Европейския съюз и правителството на островите Кук и протокола за прилагане към него
Референция: A8-0015/2017

Дата:
01-02-2017
João Ferreira
PECH
 
ДОКЛАД относно предложението за решение на Европейския парламент и на Съвета за мобилизиране на средства от Европейския фонд за приспособяване към глобализацията във връзка със заявление от Нидерландия — EGF/2016/005 NL/Drenthe Overijssel Retail
Референция: A8-0036/2017

Дата:
10-02-2017
Nedzhmi Ali
BUDG
 
 
ДОКЛАД относно предложението за регламент на Европейския парламент и на Съвета за изменение на Регламент (ЕО) № 562/2006 по отношение на засилването на проверките в съответните бази данни на външните граници
Референция: A8-0218/2016

Дата:
27-06-2016
Monica Macovei
LIBE
 
ДОКЛАД относно предложението за директива на Европейския парламент и на Съвета относно борбата с тероризма и за замяна на Рамково решение 2002/475/ПВР на Съвета относно борбата срещу тероризма
Референция: A8-0228/2016

Дата:
12-07-2016
Monika Hohlmeier
LIBE
 
ПРЕПОРЪКА относно предложението за решение на Съвета относно сключването на Рамковото споразумение за партньорство и сътрудничество между Европейския съюз и неговите държави членки, от една страна, и Монголия, от друга страна
Референция: A8-0382/2016

Дата:
12-12-2016
Helmut Scholz
AFET
 
ДОКЛАД съдържащ предложение за незаконодателна резолюция относно проекта на решение на Съвета относно сключването на Рамковото споразумение за партньорство и сътрудничество между Европейския съюз и неговите държави членки, от една страна, и Монголия, от друга страна
Референция: A8-0383/2016

Дата:
12-12-2016
Helmut Scholz
AFET
 
ДОКЛАД относно инвестициите за работни места и заетост – извличане на максимални ползи от приноса на европейските структурни и инвестиционни фондове: оценка на доклада съгласно член 16, параграф 3 от РОР
Референция: A8-0385/2016

Дата:
15-12-2016
Lambert van Nistelrooij
REGI
 
ДОКЛАД относно предложението за директива на Eвропейския парламент и на Съвета за изменение на Директива 2003/87/ЕО с цел засилване на разходоефективните намаления на емисии и на нисковъглеродните инвестиции
Референция: A8-0003/2017

Дата:
13-01-2017
Ian Duncan
ENVI
 
ПРЕПОРЪКА относно проекта на решение на Съвета за сключване от името на Европейския съюз на Протокола (от 2015 г.) за изменение на приложението към Споразумението за търговията с граждански въздухоплавателни средства
Референция: A8-0007/2017

Дата:
26-01-2017
Inmaculada Rodríguez-Piñero Fernández
INTA
 
ПРЕПОРЪКА относно проекта на решение на Съвета за сключване, от името на Съюза, на Споразумението за стратегическо партньорство между Европейския съюз и неговите държави членки, от една страна, и Канада, от друга страна
Референция: A8-0028/2017

Дата:
07-02-2017
Charles Tannock
AFET
 
 
ДОКЛАД относно предложението за регламент на Европейския парламент и на Съвета за изменение на Регламент (ЕО) № 562/2006 по отношение на засилването на проверките в съответните бази данни на външните граници
Референция: A8-0218/2016

Дата:
27-06-2016
Monica Macovei
LIBE
 
ДОКЛАД относно предложението за директива на Европейския парламент и на Съвета относно борбата с тероризма и за замяна на Рамково решение 2002/475/ПВР на Съвета относно борбата срещу тероризма
Референция: A8-0228/2016

Дата:
12-07-2016
Monika Hohlmeier
LIBE
 
ДОКЛАД относно инвестициите за работни места и заетост – извличане на максимални ползи от приноса на европейските структурни и инвестиционни фондове: оценка на доклада съгласно член 16, параграф 3 от РОР
Референция: A8-0385/2016

Дата:
15-12-2016
Lambert van Nistelrooij
REGI