Пресслужба 

Пленарна сесия 
 

В резолюция, приета в четвъртък, евродепутатите призовават за задълбочена оценка на настоящата смяна между зимно и лятно часово време и ревизия на режима, ако е необходимо.

Пленарна сесия 
 

MEPs call for the immediate release of Oyub Titiev in Russia, condemn the death penalty in Egypt and urge Haiti to end child slavery.

Пленарна сесия 
AFCO 
 

членки, които в момента са по-слабо представени. Броят на членовете на ЕП ще намалее от 751 на 705,когато Обединеното кралство напусне ЕС, освобождавайки място за възможни нови държави в ЕС.

Пленарна сесия 
 

The Commission and member states must step up their efforts to help end female genital mutilation, said MEPs in a resolution voted on Wednesday.

Пленарна сесия 
AFCO 
 

Парламентът е готов да отхвърли кандидатите за председател на ЕК, които не са били „водещи кандидати“, номинирани от европейските политически партии в европейските изборите през 2019 г.

Пленарна сесия 
IMCO 
 

Пазаруващите онлайн ще имат по-широк и по-лесен трансграничен достъп до продукти, резервации за хотели, коли под наем, продажба на билети за концерти или развлекателни паркове в ЕС.

       
 

Акредитация на медиите 

Журналистите, фотографите и аудиовизуалните екипи трябва да подадат заявление за акредитация и/или специална акредитация за аудиовизуални медии, за да имат достъп и да могат да работят в сградите на Парламента.

Често задавани въпроси 

Как работят членовете на ЕП, какво заплащане получават и какви са техните разходи? За отговор на тези или други често задавани въпроси относно работата и текущите разходи на Парламента вижте раздел „Често задавани въпроси“

Свържете се с нас 

Пресслужбата на Европейския парламент разполага с екип от служители за връзки с пресата, чиято задача е да подпомагат журналистите и да им предоставят информация относно работата и решенията на комисиите и на пленарните заседания