Дните на изборите - информация за медиите 

 
 

Споделете тази страница: 

Съобщението за медиите съдържа цялата релевантна информация, свързана с предоставяните услуги за медиите по време на дните на изборите и изборната вечер на 26 май. За повече практическа информация вижте тук (последно актуализирано на 23 май 2019 г.)

Срок за публикуване на данните от изборите на 26/05

 

Парламентът ще публикува националните прогнози след 18.00 ч. (централноевропейско време) и ще представи първите прогнози за разпределението на местата в следващия Парламент. Разпределението на местата ще бъде актуализирано през вечерта, едновременно с пристигането на прогнозите и официалните резултатите от държавите членки, като предварителните глобални резултатите се очакват около 23.15 ч. (централноевропейско време).

 

Вижте подробния график (централноевропейско време).

 

Аудиовизуални услуги


След четвъртък, 23 май, кадри от ЕС, Европейския парламент, председателите на Комисията и на Европейския съвет, лидерите на политическите групи на ЕП, водещите кандидати и граждани на урните ще бъдат предоставени в мултимедийния център, Европа по сателит (EbS) и на екраните в пленарната зала. Прогнозите и резултатите ще бъдат достъпни като графични анимации в качество за излъчване.


Информация по държава


Пълен набор от данни за правилата по държави, време за гласуване, листи, кандидати и предишни резултати от гласуване са достъпни тук. Вижте неофициалния списък с последните новини от кампанията в държавите членки (на английски и френски език).Акредитации


Журналистите, които имат желание да присъстват на изборните дни в Парламента, трябва да имат специална акредитация, за която се подава заявление онлайн, дори и тези, които притежават междуинституционален пропуск. Специалните акредитации ще бъдат валидни не само за вечерта на 26 май, но и за целия период 23-27 май включително.

 

Срокът за подаване на заявление за акредитация е удължен. Всички заявления, които са вече подадени, остават валидни. Подалите заявление ще получат своевременно потвърждения. Те също имат възможност да проверят статута на заявлението онлайн, чрез същата система за регистрация.

 

За помощ, може да се свържете с центъра за акредитации

Номер (+32) 498 98 35 44

 

С цел да се избегне чакане на опашки в неделя 26 май, специалната акредитация може да бъде взета след 20 май от центъра за акредитации за медиите, PHS -1C029.

 

Вход за посетители, Сграда „Пол-Анри Спаак“ (Paul-Henri Spaak building), ул. Вирц 60 (Rue Wiertz 60)..Работно време на центъра за акредитации:

 

Понеделник 20 май до петък 24 май от 08:00 ч. - 18.00 ч.

Събота 25 май 10.00 ч. - 18.00 ч.

Неделя 26 май 10.00 ч. - 18.00 ч.

 

Зали за работа за медиите


Работни места (около 1000): Пленарна зала PHS3A50), прес център (PHS0B01), Анна Политковская (PHS0A50) and Ана Линд (PHS1A02).

 

Всички зали за работа за медиите ще получават резултатите в реално време, прогнозите ще бъдат предавани на екраните и публикувани в сайта https://rezultati-izbori.eu/

 

Всички пресаташета ще бъдат в специалния новинарски център за медийни запитвания в изборната вечер (пространство Йехуди Менухин).


Достъп до паркинга в изборната вечер

 

Ограничен брой места за паркиране ще бъдат достъпни за журналисти, които имат специална акредитация, докато местата бъдат запълнени.

 

Работно време на бара и стола в неделя 26 май


Ресторант за посетители (PHS ниво -1) отворен от 12.00 ч.-22.00 ч.

Ресторант Les Filles (ASP, партер) отворен от 15.00 ч. - 22.00 ч.

Бар до пленарната зала (PHS 3-и етаж) отворен от 10.00 ч. -24.00 ч.

Пресбар (PHS, партер) отворен от 10.00 ч. - 24.00 ч.