Аудиовизуални услуги и мултимедийно съдържание 

 
 

Споделете тази страница: 

Парламентът предлага широк обхват от безплатни, актуални мултимедийни инструменти и услуги в подкрепа на медиите, които отразяват дейностите му в подготовката за европейските избори.


ТВ студио в Европейския парламент в Брюксел 

Това включва предавания на живо и възможности за вграждане; камери и студиа също могат да бъдат предоставени на ТВ и радиостанции.


Мултимедийно съдържание


Богато разнообразие от готово за използване мултимедийно съдържание с високо качество – от прессъобщения и истории до видео, инфографики и снимки – е на разположение на журналистите. Може да откриете подробности в брошурата ни European Parliament reporting made easy - Multimedia products and services available to journalist (на английски).


Аудиовизуални услуги


Парламентът предлага излъчвания на живо на пленарните заседания и срещите на комисиите, които са достъпни чрез сателит и онлайн с качество за излъчване по телевизия и интернет. Те са достъпни в Мултимедийния център.

Парламентът също така предлага услуги и апаратура, като телевизионни и радио студиа, технически екипи, позиции за включвания на живо и фоторепортажи. Медиите могат да открият цялата нужна информация тук (кликнете на „Услуги“).


Допълнителна информация


Службата на ЕП за парламентарни изследвания (EPRS) предлага на широката публика независима и обективна информация, както и задълбочен поглед към всички области на политиката.


Проучвания, общи прегледи и информационни фишове на EPRS са налични на уебстраниците на EPRS и на мобилното приложение.


Колекцията от визуални материали на EPRS предлага свободна за ползване колекция от графики, диаграми, таблици и карти със статистически данни (посочва се авторството на Службата на ЕП за парламентарни изследвания). Изображенията са създадени въз основа на статистическа информация от посочените в графиката източници.


Специална акредитация за изборните дни


Журналисти, които имат желание да получат достъп до сградите на Парламента по време на избирателните дни трябва да се регистрират за да получат специална акредитация. Повече информация: бележка за медиите на 15 и 23-27 май