Какво прави Европа за мен 

 
 

Споделете тази страница: 

Печелилият награди нов уебсайт и приложението на ЕП CitizensApp показват положителното влияние на ЕС върху живота на отделни граждани и общности.

Какво прави Европа за мен? 

Интерактивният многоезичен уебсайт „Какво прави Европа за мен“ създаден от Службата на ЕП за парламентарни изследвания, съдържа стотици лесни за четене и не по-дълги от страница бележки, които представят примери от положителното въздействие на ЕС в живота на хората. Потребителите могат лесно да намерят специфична информация за това какво прави Европа за техния регион, тяхната професия или любимото им занимание в свободното време.


1400 населени места в целия Европейски съюз


На разположение на потребителите са над 1800 бележки, които могат да бъдат четени онлайн, споделяни в социалните мрежи или сваляни като документи. Раздел „В моя регион“ позволява на потребителите да изберат мястото, където те и семействата им живеят и работят и да прочетат как Европа присъства в техните градове и региони. Този раздел обхваща над 1400 населени места от целия Европейски съюз.


400 кадри от действия на ЕС за граждани


Раздел „В моя живот“ позволява на потребителя да избере от 400 бележки и да открие неща, които са важни лично за него или за нея. Как ЕС влия върху нашите семейства, здравеопазване, хобита, пътувания, сигурност, потребителски избор и социални права? Как ЕС подкрепя хората в техните професии – от пчеларите до шофьорите и пивоварите? Какво е направил ЕС за хората, които обичат в свободното си време да се занимават със спорт, с музика или да гледат телевизия? В този раздел може да откриете и серия от подкасти на различни езици.


Какво предстои?


Третият раздел на сайта, „На фокус“, допълва първите два раздела с по-подробни информационни документи за политиките на ЕС, които очертават някои от постиженията на настоящия парламентарен мандат, например в сферата на опазването на околната среда и културата, и представят бъдещите перспективи, със специален акцент върху общественото мнение и тревогите на гражданите, както и очакванията за действия на европейско ниво.


CitizensApp


Mобилното приложение помага на гражданите да разберат какво е направил, какво прави и какво ще направи ЕС. Приложението може да се използва за намиране и споделяне на информация, може да се персонализира и е достъпно на 24 езика. Може да бъде свалено безплатно от App Store и Google Play.