Резултати от европейските избори  

 
 

Споделете тази страница: 

Нов, динамичен уебсайт съдържа всички резултати от минали европейски избори и е вече достъпен на всички официални езици на ЕС.


https://rezultati-izbori.eu/ ще бъде актуализиран в реално време във вечерта на изборите на 26 май с общите резултати от Европейските избори, включително национални разбивки, като подробностите ще се изпращат от националните органи.Европейски избори 1979 - 2014 г.


Уебсайтът съдържа състава на всички предишни Европейски парламенти преди 1984 г., с разбивки от националните партии и политическите групи от 1979 г. и всички резултати на национални ниво от 2009 г. насам. Сайтът също предлага информация относно някои тенденции в европейските избори, като например балансираното представителство на половете.


Динамичен и интерактивен уебсайт


  • Инструментът за сравняване може да сравнява данни между различни избори
  • Потребителите могат да разгледат възможни политически коалиции с калкулатора на мнозинството след като станат известни първите официални прогнозни резултати на 26 май
  • Уиджет може да адаптира сайта спрямо вашите нужди. Той публикува исторически резултати от европейските избори на сайта и предоставя резултати на живо
  • Свалете таблици с данни в различни формати (json, xml ,csv, jpg и png)

Ако желаете да включите необработените данни от изборната нощ, запишете се, за да получавате подробности за вграждането на данните и последни новини: election-results-data@europarl.europa.eu.


Graphic: European election results - 2014 - European Union

Results by political group - Constitutive session - 1 July 2014

(unchanged)На 25 април, 7 май и 14 май ще се проведат тестове, за да се гарантира, че предаването, получаването и останалите услуги функционират правилно. За да се включите в тестовете, изпратете мейл на election-results-data@europarl.europa.eu.