Пресслужба 

Пленарна сесия 
DEVE 
 

Economic, migratory and social problems, coupled with protracted crises, require new responses and better cooperation between the African Union and the EU.

Пленарна сесия 
LIBE 
 

ЕП е готов да започне преговори за преразглеждането на регламента от Дъблин, за да постигне справедливо разпределение на лицата, търсещи убежище, между държавите членки на ЕС.

Пленарна сесия 
 

MEPs call for an end to the arbitrary detention of journalists in Sudan, condemn the terrorist attacks in Somalia, and express their concern regarding the upcoming elections in Madagascar.

Пленарна сесия 
CONT 
 

В тайно гласуване евродепутатите отхвърлиха белгийския кандидат за член на Европейската сметната палата (ЕСП)Карел Пинкстен, като одобриха българката Илиана Иванова и други шестима.

Пленарна сесия 
AFET 
 

Срещата на върха през ноември между ЕС и „източните партньори“ трябва да проправи пътя към доверителен фонд и да им се предложи присъединяване към митническия съюз.

       
 

Акредитация на медиите 

Журналистите, фотографите и аудиовизуалните екипи трябва да подадат заявление за акредитация и/или специална акредитация за аудиовизуални медии, за да имат достъп и да могат да работят в сградите на Парламента.

Често задавани въпроси 

Как работят членовете на ЕП, какво заплащане получават и какви са техните разходи? За отговор на тези или други често задавани въпроси относно работата и текущите разходи на Парламента вижте раздел „Често задавани въпроси“

Свържете се с нас 

Пресслужбата на Европейския парламент разполага с екип от служители за връзки с пресата, чиято задача е да подпомагат журналистите и да им предоставят информация относно работата и решенията на комисиите и на пленарните заседания