Пряк достъп до главното меню (натиснете ''Enter'')
Достъп до съдържанието на страницата (натиснете „Enter“)
Пряк достъп до списък с други сайтове (натиснете ''Enter'')
Top story icon
Водеща тема :

Антонио Таяни е избран за председател на Европейския парламент - Всичко за избора на председател и заместник-председатели на ЕП през 2017 г.

Институции / Правилник за дейността на ЕП 18-01-2017 - 19:04 / Актуализиране: 20-01-2017 - 12:08
 
 

Антонио Таяни (ЕНП, Италия) беше избран за председател на Европейския парламент на 17 януари 2017 г. Италианецът заменя на поста Мартин Шулц, след като спечели изборите с 351 гласа в четвъртия и последен вот срещу Джани Питела (С&Д, Италия), който събра 282 гласа подкрепа. Мандатът на новия председател е до края на мандата на този състав на ЕП през 2019 г. (Продължение: Антонио Таяни: „Ще бъда говорител на целия Парламент“ )

На 17 януари депутатите в Европейския парламент избраха Антонио Таяни (Италия) за свой председател, а ден по-късно определиха имената на 14-те заместник-председатели и петимата квестори на институцията. Сред квесторите е и българският депутат Андрей Ковачев (ЕНП). Разгледайте нашата инфографика, за да научите кои други депутати заеха ключови постове в ЕП. (Продължение: Кой кой е: водещите лица в Парламента)

След избора на председател евродепутатите избраха 14 заместник-председатели. Това се случи чрез тайно гласуване в два тура в сряда. Кандидатите трябваше да спечелят абсолютно мнозинство от подадените валидни вотове, за да бъдат избрани. Евродепутатите избраха и петима квестори. (Продължение: Избрани са 14 заместник-председатели и 5 квестори на Европейския парламент)

Антонио Таяни (ЕНП, Италия) спечели изборите за председател на Парламента с 351 гласа в последния вот срещу Джани Питела (С&Д, Италия), който получи 282. (Продължение: Антонио Таяни е новият председател на Европейския парламент)

За Европейския парламент вторник, 17 януари, бе дълъг и вълнуващ ден, в края на който Антонио Таяни бе избран за новия председател на институцията. След обявяването на крайните резултати от четвъртия последен тур г-н Таяни изтъкна демократичния характер на процедурата и обеща да представлява всички депутати. Вижте в нашия видеоматериал някои от ключовите моменти от над 12 часа политическа драма в Страсбург. (Продължение: Събитията в пленарна зала: как Антонио Таяни бе избран за председател на ЕП)

РЕФ. : 20170117TST58587
 
 
Сподели
 
 
Антонио Таяни е новият председател на Европейския парламент
 

Бившият еврокомисар Антонио Таяни (ЕНП) заменя Мартин Шулц като председател на Европейския парламент след продължителна серия от гласувания в пленарна зала

 
 
 
Какви са функциите на председателя на Парламента
 

Вижте как се става председател на ЕП, какви са отговорностите му и как всичко това е свързано с Вашия глас на европейските избори

 
Бюрото на Европейския парламент
 

Европейският парламент избра 14 заместник-председатели и пет квестори, които са членове на Бюрото - влиятелен орган на ЕП, който взема решения по финансови и административни въпроси