Parlamentariet 

I oktober 2011 åbnede Europa-Parlamentet i Bruxelles sit besøgscenter Parlamentariet. Det er det største besøgscenter i et parlament i Europa og det første, der er fuldt tilgængeligt på 24 sprog. Det anvender forskellige interaktive multimedieværktøjer for at give borgerne et indblik i Europa-Parlamentets og andre EU-institutioners arbejde. Besøgende kan opleve, hvordan de beslutninger, der træffes i EU, direkte eller indirekte påvirker hverdagen. Parlamentariet arbejder på 24 sprog og har mulighed for tegnsprog på fire sprog (EN, FR, NL og DE).


Det er gratis adgang for alle borgere syv dage om ugen. I gennemsnit er der omkring 1 000 besøgende pr. dag. Det er et af de 10 mest besøgte steder i Bruxelles.


Parlamentariet er designet til børn og voksne i alle aldre. Særlige 1-times ture er tilgængelige for 8-14-årige. Børn kan få deres egne håndholdte medieguides.


Parlamentariet er også vært for et populært rollespil for gymnasieelever, der er udarbejdet på grundlag af Europa-Parlamentets arbejde, hvor de spiller et parlamentsmedlem, der forhandler lovgivning, som vil påvirke hverdagen for personer med bopæl i Europa.

Besøgende i Parlamentariet © Den Europæiske Union 2011  

Søger du et Parlamentarium i nærheden af dig?


Europa-Parlamentet har også åbnet mindre besøgscentre i medlemsstaterne i et forsøg på at nå ud lokalt og bringe Parlamentet tættere på borgerne.


I 2016 åbnede Experience Europa i Det Europæiske Hus i Berlin. Det blev oprettet på Europa-Parlamentets initiativ i samarbejde med Kommissionen og tilbyder forskellige multimedieværktøjer samt et simulatorspil, hvor besøgende kan spille rollen som et medlem af Europa-Parlamentet eller en kommissær i Den Europæiske Union.


I 2017 åbnede i Strasbourg et udstillingsområde kendt som parlamentarium Simone Veil med et lignende indhold som Parlamentariet i Bruxelles. Det er en del af den almindelige besøgsoplevelse og giver de besøgende mulighed for at få en bedre forståelse af Europa-Parlamentets rolle, og hvordan det påvirker vores liv.