Produkter i denne kategori 

Bilemissioner: undersøgelsesudvalg uddrager lære af skandalen        

Biludslipsskandalen: EMIS stemmer om sin færdige rapport og anbefalinger 
Økonomi 
 

Efter et årelangt intensivt arbejde er det udvalg, der har undersøgt skandalen om fejlbarlige biludslipstests (EMIS) blevet færdig med sin endelige rapport og anbefalinger. Udvalget stemmer i dag om rapporten, der opfordrer til skærpet kontrol og implementering af reglerne på EU-niveau. ”Vi har lært lektion fra tidligere, og vil nu gøre vores hjemmearbejde (…), så en ny skandale aldrig kommer til at ske,” siger MEP Jens Gieseke (EPP, Tyskland). Se også vores video.

Udskiftning af farlige pesticider        

Parlamentet skubber på for mere brug af naturlige pesticider 
Økonomi 
 

Selvom de er hurtige og effektive til at få planter til at gro, indeholder kemiske pesticider potentielle risici for menneskers og dyrs sundhed såvel som for miljøet. Omkring 45% af det mad, vi spiser, indeholder rester fra pesticider (over den tilladte grænse på 1,6%), ifølge det Europæiske Fødevareagentur (EFSA). Europa-Parlamentet ønsker, at flere naturlige pesticider kommer i brug og en simplificering af deres godkendelsesproces.

Interview med Mady Delvaux.        

Ny lovgivning for robotter: Hvorfor er det nødvendigt? 
Økonomi 
 

Europa-Parlamentet debatterer i dag og stemmer torsdag om en rapport, der opfordrer til lovgivning for robotter. Der er 1,7 millioner robotter på verdensplan, alt lige fra droner til medicinsk udstyr, men de bliver fortsat ikke reguleret. Rapporten foreslår at give robotter lovgivningsstatus og kategoriserer dem som ’elektroniske personer’, så de kan blive ’ansvarlige for deres handlinger’.

Fra venstre mod højre: Manolis Kefalogiannis (EPP), Udo Bullmann (ALDE), Notis Marias (ECR), Sylvie Goulard (ALDE), Dimitrios Papadimoulis (GUE/NGL), Sven Giegold (De Grønne), William Dartmouth (EFDD), Barbara Kappel (ENF), Georgios Epitideios (Uafhængig).
       

MEPerne siger tid til at reagere på Grækenlands gældskrise, igen 
Økonomi 
 

Grækenland og dets gældsproblemer var tirsdag (14 februar) tilbage på EUs dagsorden, da MEPerne i Strasbourg debatterede næste skridt til, at landet kan få endnu en redningspakke. Et hold af repræsentanter fra EU og Den Internationale Valutafond (IMF) rejser til Athen i denne uge for at evaluere, hvordan landet har implementeret de nyeste reformer, hvilket er nødvendigt, for at landet kan få yderligere støtte.