EU-regler for droner: Sikring af sikkerhed og privatliv 

 
 

Del denne side: 

Infografik over droner 

Små, ubemandede fly, også kendt som droner, kan bruges til mange ting; fra fotografi og optagelser, til inspektioner af gasrør og til at spraye afgrøder. Men de kan også udgøre en risiko for fly og folks privatliv. Torsdag godkendte Transportudvalget ændringer til forslag til nye luftfartsregler i EU, der også vil sikre sikkerhedstiltag for droner. Lær mere om droner i vores infografik.

Droner, der vejer under 150 kg, bliver i øjeblikket reguleret på nationalt niveau, men forskellige tekniske og sikkerhedsmæssige standarder og certifikater er en hovedpine for producenterne og for kontrollanter ved grænserne.


MEPerne ønsker basale krav til civile droner under 150 kg i EU-lovgivningen for at sikre overensstemmelse og afklaring, især når det gælder sikkerhed og privatliv samt obligatorisk registrering af droner, der vejer mere end 250 gram.


“Droner bliver mere og mere synlige i vores daglige liv,” sagde ordfører Marian-Jean Marinescu (EPP, Rumænien), efter afstemningen i udvalget.


”De skaber alle slags muligheder for folk og erhverv. Men det betyder også, at der kan ske uheld, og at de kan gøre skade. Derfor støtter vi nye regler, der skal gøre registrering af droner på over 250 gram obligatorisk og som kræver de nødvendige evner til at flyve på offentligt område. Dette vil ikke påvirke størstedelen af de legetøjsdroner, som folk bruger i øjeblikket,” fortsatte hun.