Det sker i Parlamentet i første halvår 2019 

 
 

Del denne side: 

Valg, fremtidens EU, Brexit... Parlamentets dagsorden er allerede godt fyldt op for det kommende halvår.

EU-valget 2019

Det næste valg, der bliver det første efter Brexit, finder sted den 26. maj i Danmark. EU-borgerne skal vælge 705 MEP'erne til det næste Europa-Parlament: Et parlament der også skal vælge den næste EU-Kommissionsformand. Hold øje med de kommende debatter mellem spidskandidaterne til posten.


Fremtidens Europa

MEP'erne vil fortsat debattere, hvordan fremtidens Europa skal se ud med regeringsledere fra EU. Spaniens statsminister Pedro Sanchez, Finlands statsminister Juha Sipilä og Italiens statsminister Giuseppe Conte bliver de første talere i Parlamentet næste år.


Brexit

Storbritannien forventes at udtræde af EU i marts 2019. En endelig aftale om Brexit skal godkendes af Europa-Parlamentetet.


EU’s langsigtede budget

Parlamentet har besluttet sig for sine prioriteter i EU's langsigtede budget (den Flerårige Finansielle Ramme 2021-2027) og opfordrer EU-Rådet til at komme til forhandlingsbordet snarest. MEP'erne ønsker at få en aftale før EU-valget for at undgå tab af job, og at vigtige projekter må udskydes.


Godkendelse af pesticider (PEST)

Parlamentets særlige udvalg, der undersøger EU's godkendelsesprocedurer for pesticider (PEST), vil fremlægge sin endelige rapport i januar, der vil opfordre til, at EU får de højeste standarder for at beskytte miljøet, menneskers og dyrenes sundhed.


Frihandelsaftale

I marts skal Parlamentet tage stilling til en frihandelsaftale med Singapore. Singapore er en vigtig handelspartner for mere end 10.000 virksomheder i EU. Frihandelsaftalen med Singapore vil fjerne næsten alle afgifter og gøre handlen mere simpel.


Whistlebowers

MEP'erne vil fortsætte med at arbejde på forslag, der skal styrke beskyttelsen af whistleblowers på tværs af EU efter de seneste afsløringer som Dieselgate, Luxleaks, Panama-papirerne og Cambridge Analytica.