EU-formandsdebatten: Spidskandidat Nico Cué (EL) 

 
 

Del denne side: 

Nico Cué vil være en af kandidaterne til EU-Kommissionens formandskab og deltager i en livedebat i Parlamentet i Bruxelles d. 15. maj.

Om Nico Cué

Navn: Nico Cué

Europæisk politisk parti: Det Europæiske Venstrefløjsparti (EL)

Nationalitet: Spansk

Alder: 62

Karriere: Pensioneret

2006 - 2019 generalsekretær for stålværksarbejdere i FGBT-fagforeningen (Fédération Générale du Travail de Belgique)

Begyndte at arbejde som stålværksarbejder i en alder af 20 år


Om debatten

De politiske partier fremsætter kandidater til posten som EU-Kommissionsformand forud for EU-valget. Spidskandidaten bliver nomineret af Rådet, og hvis vedkomne er i stand til også at få opbakning fra et flertal i Parlamentet, kan vedkomne vælges til formand for EU-Kommissionen af et flertal i Parlamentet.

Spidskandidaterne går nogle gange under det tyske navn spitzenkandidaten. Dette system blev første gang brugt i 2014 til at vælge den nuværende kommissionsformand Jean-Claude Juncker.

Formandsdebatten - EU-valget 2019 d. 15. maj kl. 21:00 er endnu en mulighed for at lære kandidaterne at kende og finde ud af deres holdninger på en lang række områder.

Nogle politiske partier har fremsat mere end en spidskandidat, men nomineret en enkelt kandidat til at repræsentere dem i debatten.

Tre ordstyrere står i spidsen for debatten, hvor en lodtrækning vil bestemme rækkefølgen for taletiden.


Det Europæiske Venstrefløjsparti har nomineret to kandidater, den anden er Violeta Tomič. Hun er et slovensk parlamentsmedle og vicekoordinator for det nationale Levica parti.

Det Europæiske Venstrefløjsparti ligger politisk på linie med GUE/NGL-gruppen i Parlamentet.

Det Europæiske Venstrefløjsparti har valgt Nico Cué og Violeta Tomič som deres spidskandidater. Nico Cué deltager i fomandsdebatten 15. maj