Parlamentet stemmer om den nye kommissionsformand 

 
 

Del denne side: 

MEP'erne stemmer om kandidaten til kommissionsformandsposten tirsdag d. 16. juli.

Den  tyske forsvarsminister Ursula von der Leyen, der er nomineret til posten af Det Europæiske Råd, vil fremlægge sit program og diskutere det med MEP'erne fra kl. 9:00. MEP'erne vil stemme om hendes kandidatur kl. 18:00.

For at kunne blive kommissionsformand skal von der Leyen sikre sig støtte fra et absolut flertal af MEP'erne (dvs. hun skal have minimum 374 stemmer). Afstemmeningen er hemmelig.

Selvom von der Leyen bliver støttet af EU-lederne i Rådet og er medlem af det parti, der fik flest stemmer til EU-valget, så var hun ikke en spidskandidat, og det faktum er blevet kritiseret af mange MEP'er.

De politiske grupper har udsat von der Leyen for svære spørgsmål angående hendes planer for Kommissionen.

Hvis hun ikke opnår et flertal, skal Rådet foreslå en anden kandidat.

Efter EU-valget i maj bliver en af de første opgaver for det nye Parlamentet at vælge den nye kommissionsformand. Når formanden er godkendt, kan arbejdet på at få en ny Kommission gå i gang. Parlamentet vil afholde høringer med de indstillede kommissærkandidater om deres kompetencer inden for den portefølje, de er blevet tildelt, og MEP'erne vil derefter stemme om Kommissionen som en helhed.

Klik nedenfor for at følge debatten og afstemningen om kommissionsformanden i Parlamentet d. 16. juli fra kl. 9:00.