Del denne side: 

Artikler 

Palestinian President, Mahmoud Abbas, puts his state’s case to MEPs        
Pressemeddelelse 

Pressemeddelelse 

"Det er tid for vores folk til at leve i frihed, uden mure og checkpoints", sagde præsidenten for den Palæstinensiske Nationale Autoritet Mahmoud Abbas i sin tale til MEPerne torsdag. Han overbragte sit folks taknemmelighed til Europa-Parlamentet for at anerkende en palæstinensisk stat og kritiserede Israel for sin fortsatte besættelse af palæstinensiske områder.

Israelske bosættelser ved Maale Adumim ©AP Images/European Union-EP.        

Ifølge medlemmer af Parlamentets Palæstina-delegation er det et kritisk tidspunkt for levedygtigheden af en to-statsløsning, og derfor må EU og medlemslandene anerkende Palæstina som en selvstændig stat. Den. 20.-24. februar besøger en delegation på fem MEPer, anført af udvalgsformand Neoklis Sylikiotis, Jerusalem og Vestbredden. I en plenardebat 14. februar diskuterede MEPerne Israels regerings seneste beslutning om at legalisere ulovlige bosættelser i Palæstina med tilbagevirkende kraft.

Artikler 

Israeli President, Reuven Rivlin, calls on MEPs to help build trust in the Middle East        
Pressemeddelelse 

Pressemeddelelse 

"Den valgte israelske ledelse har støttet og støtter en tostatsløsning for to folk", sagde den israelske præsident Reuven Rivlin i Europa-Parlamentet onsdag. Men "på dette tidspunkt er det ikke muligt at opnå en varig fredsaftale mellem os og palæstinenserne", tilføjede han og opfordrede EU til at bidrage til at opbygge tilliden mellem parterne.

MEPerne fra LIBE-delegationen var i Libanon.        

En delegation af medlemmer fra Parlamentets udvalg for Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender rejste til Libanon mellem d. 19.-22. september for at besøge syriske flygtninge, der skal igennem genbosættelsesprocessen i Europa, palæstinensiske flygtninge, der i årevis har levet i den samme lejr, internationale organisationer og lokale NGO’er. Målet? At få et indblik i, hvad lovgivere kan gøre bedre, når de fremtidige regler for genbosættelse af flygtninge skal revideres.

Interview with UNRWA Commissioner-General Pierre Krähenbühl at the European Parliament        

Lederen af det FN-agentur, der er ansvarlig for at yde hjælp og assistance til fem millioner palæstinensiske flygtninge spredt over Jordan, Libanon, Syrien og de palæstinensiske områder, henvendte sig d. 2 marts til Europa-Parlamentets Udenrigsudvalg. Under hans besøg spurgte vi Pierre Krähnbühl, generalkommissær for UNRWA, om virkningen af UNRWA's aktiviteter som følge af kamphandlingerne i Gaza og Syrien. I perioden 2007-2013 blev 57 % af UNRWA's budget finansieret af EU og dets medlemmer.

Artikler 

Generalsekretæren for Den Arabiske Liga Nabil El Araby siger til MEP'erne, at EU spiller en central rolle i at bringe fred til de arabiske lande, og kræver samarbejde i kampen mod fantisme.
       

Efter angrebene i Paris har generalsekretæren for Den Arabiske Liga opfordret til et større samarbejde med EU for at bekæmpe ekstremisme. I en tale til Parlamentets Udenrigsudvalg sagde Nabil El Araby: "De problemer, vi står over for nu, er af universel karakter og er ikke begrænset til ét sted." Han skitserede, hvordan den arabiske verden ser på Europa, og sagde, at "EU har sat sig i spidsen for alle retfærdige idealer."

A view of the Dome of the Rock in Jerusalem, past the Israeli separation wall in Abu Dis in the West Bank, September 29, 2014.  ©BELGA_EYEVINE        
Pressemeddelelse 

Pressemeddelelse 

Europa-Parlamentet støtter "i princippet anerkendelse af Palæstina som stat og tostatsløsningen, og mener, at disse to ting bør gå hånd i hånd med udviklingen af fredsforhandlinger, som bør fremskyndes", siger en resolution vedtaget onsdag. For at støtte EU's diplomatiske indsats i fredsprocessen i Mellemøsten besluttede Parlamentet også at iværksætte initiativet "Parlamentarikere for Fred", der skal samle medlemmer af Europa-Parlamentet og fra det israelske og palæstinensiske parlament.

Artikler 

Picture of Fulvio Martusciello, EPP, and Martina Anderson, GUE/NGL, who on the 26th of November debate whether Palestine should be recognized as a state.        

Sverige blev for nylig det første EU-land i Vesteuropa til at anerkende Palæstina som stat. I dag vil EP stemme om en beslutning, der opfordrer EU til at anerkende Palæstina som stat. Vil et sådant skridt hjælpe til at nedbringe volden i regionen? Vi drøftede det med Martina Anderson (GUE/NGL, UK), der er formand for delegationen for forbindelserne med Det Palæstinensiske Lovgivende Råd og Fulvio Martusciello (EPP, IT) formand for delegationen for forbindelserne med Israel.