And action! Se de tre film der konkurrerer om LUX-filmprisen 

 
 

Del denne side: 

’Sameblod’, ’Western’ og ’BPM’ er de tre film om fordomme og europæisk identitet, der i år kæmper om LUX-filmprisen. Snart kommer de i en biograf nær dig.

Stærke karakterer, der kæmper for deres identitet, er det, de tre film, der kæmper om LUX-filmprisen 2017 har til fælles. Men der stopper lighederne mellem Amanda Kernells ’Sameblod’, Valeska Grisebachs ’Western’ og Robin Campillos ’BNP’ også. Fra oktober til december 2017 kan du opleve filmene under LUX-filmdagene og stemme på din favorit.  

De tre film, der kæmper om prisen i år, er:

  • BPM (BEATS PER MINUTE) af Robin Campillo (Frankrig).

  • SÁMI BLOOD af Amanda Kernell (Sverige, Danmark, Norge).

  • WESTERN af Valeska Grisebach (Tyskland, Bulgarien, Østrig).

BPM (BEATS PER MINUTE) af den franske instruktør Robin Campillo portrætterer den solidaritet humor og beslutsomhed, der er mellem en gruppe aktivister, der kæmper for at gøre AIDS til et synligt problem og for hurtigere fremskridt, når det gælder forebyggelse og helbredelse i Frankrig i begyndelsen af 1990’erne.

SAMEBLOD af den svenske instruktør Amanda Kernell handler om en 14-årig pige fra Lapland, der forlader sit samfund, fordi hun drømmer om et andet liv, men møder racisme pga. hendes identitet.  

WESTERN af den tyske instruktør Valeska Grisebach bruger ingredienserne fra de klassiske cowboy- og indianerfilm og adresserer problematikker som økonomisk immigration og integration og fortæller historien om tyske bygningsarbejdere ved en hydroelektrisk station i Bulgarien.

Medlemmerne af Europa-Parlamentet vil se de tre film ved fremvisninger over to uger. Derefter vil de udvælge vinderen. Prisoverrækkelsen for LUX-filmprisen finder sted d. 14. november under plenumsessionen i Strasbourg. Samme dag vil de seks vindere af vores Instagram-konkurrence overtage Parlamentets Instagram-profil for en dag og vise prisoverrækkelsen set med deres øjne.

I en biograf nær dig

 

De tre finalister er blevet oversat til de 24 officielle sprog i EU og vil blive vist i 40 europæiske byer fra oktober til december. Torsdag d. 9. november vil filmen 'Western' blive vist i København og Odense simultant med resten af Europa. Efter fremvisningen kan publikum live-tweete med instruktøren og skuespillerne.