Schulz i Kiev: "Hvad sker der i Ukraine vedrører alle europæere" 

 
 

Del denne side: 

Europa-Parlamentets formand Martin Schulz ved Maidan in Kiev  

"Vi kan ikke stå og se passivt til, mens de grundlæggende principper i det internationale samfund bliver krænket," sagde Europa-Parlamentets formand Martin Schulz under et besøg i Kiev fredag. "Vi er blevet enige om regler, stater skal følge. Disse regler gælder for alle." I løbet af sit to-dages besøg, mødes Schulz med premierminister Arseniy Petrovych Yatsenyuk og Ukraines præsident Petro Poroshenko.

Under henvisning til den igangværende konflikt med Rusland sagde Schulz: "For et år siden kunne jeg ikke have forestillet mig, at der i efteråret 2014 (…), 25 år efter afslutningen af den kolde krig, igen skulle være frygt for krig i Europa, og at der skulle blive sat spørgsmålstegn ved de principper, vi er kommet til at acceptere som indlysende."


Han understregede, at en politisk løsning, der respekterer Ukraines integritet og suverænitet var nødvendig: "EU støtter Ukraine på langt sigt. Kiev er mit første rejsemål og mit første officielle besøg (...) for at vise vores solidaritet med det ukrainske folk. Europa-Parlamentet støtter Ukraine i denne svære tid. Som vi har gjort i fortiden."