Historisk afstemning: EP-Ukraine aftale stemt simultant i Strasbourg og Kiev 

 
 

Del denne side: 

Europa-Parlamentet ratificerer associeringsaftale mellem EU og Ukraine  

Det var med en meget symbolsk samtidig afstemning i Strasbourg og Kiev, at det europæiske og ukrainske parlament godkendte associeringsaftalen EU-Ukraine tirsdag 16. september for yderligere at styrke de bilaterale forbindelser. Det var første gang, at en sådan afstemning skete simultant i Europa-Parlamentet. Aftalen er godkendt midt i den igangværende konflikt mellem Ukraine og Rusland, og på et tidspunkt med gensidige handelssanktioner mellem Rusland og EU.

I en direkte videoforbindelse med det ukrainske parlament før afstemningen kaldte Europa-Parlamentets formand Martin Schulz afstemningen et historisk øjeblik og sagde, at Europa-Parlamentet vil fortsætte med at forsvare den territoriale integritet og suverænitet i Ukraine.


Ukraines præsident Petro Poroshenko takkede EU for dets støtte og opfordrede landets regering til ikke at forsinke nødvendige reformer.


Aftalen forventes at øge Ukraines indkomst med 1,2 mia € om året, mens den ukrainske eksport til EU forventes at stige med 1 mia € årligt. I 2013 var værdien af den ​​ukrainske eksport til EU 12,8 mia €.


For flere detaljer, klik på pressemeddelelsen via linket til højre.