Fra malware til phishing: de største trusler mod din sikkerhed online 

 
 

Del denne side: 

Gør dette billede større: infographic illustration 
infographic illustration        
Virus, trojanske heste, orme, ... Se, hvad disse cybertrusler betyder 

Er du nogensinde blevet ramt af en computervirus? Du er ikke den eneste. Mere end en million mennesker bliver berørt af cyberkriminalitet hver dag. Cyberkriminalitet koster den globale økonomi mere end $ 400 mia. (omkring 368 milliarder €) om året. Se mere om de forskellige cypertrusler i vores infografik.

Den 7. december nåede Parlamentet en uformel aftale med Rådet om det første EU-direktiv om cybersikkerhed nogensinde. Net- og Informationssikkerhedsdirektivet (NIS) har til formål at harmonisere love om cybersikkerhed i hele Europa og forbedre samarbejdet om cybersikkerhed mellem EU-landene.

Vores digitaliserede samfund er i stigende grad afhængige af elektroniske net og informationssystemer, men dette har også skabt flere muligheder for online-svindel og forfalskning. Alle, fra enkeltpersoner til virksomheder og offentlige myndigheder kan blive offer for svindel, såsom identitetstyveri, falske bankhjemmesider eller industrispionage.

Ifølge en Eurobarometer-undersøgelse offentliggjort i februar er europæerne meget bekymrede over cybersikkerhed: 89 % af alle internet-brugere undgå at afsløre personlige oplysninger online, mens 85 % er enige i, at risikoen for at blive offer for cyberkriminalitet er stigende. Hver dag cirkulerer mere end 150.000 virus og andre ondsindede koder.