Kønssymboler. ©AP Images/European Union-EP 

Parlamentets udvalg for Kvinders Rettigheder og Ligestilling (FEMM) har dedikeret dette års kampdag til kvinders økonomiske selvstændighed. Læs om planerne her.

Den Internationale Kampdag 2017 i Parlamentet

I løbet af ugen vil Parlamentet organisere flere tematiske arrangementer. Den 8. og 9. marts mødes MEPerne med deres nationale kolleger fra EU og nabolande. Dette interparlamentariske møde vil blive åbnet af Parlamentets formand Antonio Tajani og Retskommissær Věra Jourová, Alia El-Yassir fra FN, aktivist Vandana Shiva og Michaëlle Jean, der er generalsekretær for Organisation Internationale de la Francophonie.


Efterfølgende vil der være workshops om de fem emner og en prisoverrækkelse med Kommissionens Forskningskommissær Carlos Moedas og Parlamentets vice-formand Mairead McGuinness for kvindelige innovatorer. Du kan læse om de 12 finalister her.


Torsdag d. 9. marts fortsætter mødet med en tale fra bl.a. Lamiya Aji Bashar, der vandt Parlamentets Sakharov-pris i 2016.  


Onsdag d. 7. marts åbner Parlamentarium udstillingen 11 Kvinder der Står Over For Krig med stærke billeder og videoer af den prisvindende fotograf og filmskaber Nick Danziger. Den fortæller om historien om de ofte glemte kvinder, der bliver fanget i konflikter verden over, som i Afghanistan, Colombia eller Sierra Leone. Udstillingen er støttet af Røde Kors og løber frem til 14. maj 2017.


I løbet af ugen giver vi dig også et live-interview på Facebook med Ernest Urtasun (De Grønne/EFA), der skrev resolutionen om lighed mellem mænd og kvinder i EU i 2014-2015.


Den 7. og 8. marts organiserer Parlamentet et seminar for journalister. Talerne inkluderer formanden og medlemmerne af FEMM-udvalget, såvel som eksperter, inklusiv den kendte franske atomfysiker Hélène Langevin-Joliot (89 år), Marie Curies barnebarn Marie Skłodowska-Curie og virksomhedsejeren Gina Miller, der sagsøgte den britiske regering efter Brexit-afstemningen.


For mere information