Direkte adgang til overordnet navigation (Tryk på "Enter")
Adgang til sidens indhold (klik på "Indgang")
Direkte adgang til andre websteder (Tryk på "Enter")

Nyheder

Økonomi og valuta

 

En hjælpende hånd til de europæiske små og mellemstore virksomheder

Andet Økonomiske og monetære anliggender19-11-2014 - 17:08
Infographic  

SMV'erne, der repræsenterer mere end 99 % af virksomhederne i EU og udgør to ud af tre arbejdspladser i den private sektor, er rygraden i den europæiske økonomi. Men tingene er ikke altid let for dem. Derfor har Europa-Kommissionen lanceret et COSME-program, der har til formål at lette deres adgang til finansiering og markeder, forbedre deres konkurrenceevne og iværksætterånd. Den seneste udvikling og resultater af dette program blev fremlagt i mandags for Industriudvalget. (Læs mere: En hjælpende hånd til de europæiske små og mellemstore virksomheder )

 
 

Høring med formanden for bestyrelsen for ECB Danièle Nouy

Andet Økonomiske og monetære anliggender04-11-2014 - 10:16
Streaming photo - Live from the EP  

Daniele Nouy, leder af den fælles tilsynsmekanisme for ECB, mødtes mandag med Økonomiudvalget i Parlamentet for at drøfte udfordringerne vedrørende effektivt tilsyn med de europæiske finansielle institutioner. En stresstest af store europæiske banker, der blev offentliggjort af ECB den 26. oktober, viste, at 24 banker dumpede og skal rejse yderligere kapital. (Læs mere: Høring med formanden for bestyrelsen for ECB Danièle Nouy )

 
 

Live: økonomisk dialog med formanden for Eurogruppen

Andet Økonomiske og monetære anliggender03-09-2014 - 17:00
President of the Eurogroup Jeroen Dijsselbloem  

Udvalget for Økonomi og Valuta vil i denne uge holde møde med Jeroen Dijsselbloem, formand for Eurogruppen, om den seneste udvikling i økonomien. Følg det live via vores hjemmeside torsdag den 4. september fra kl. 9.00 til 10.30. (Læs mere: Live: økonomisk dialog med formanden for Eurogruppen )

 
 

Eurotiltrædelse: Kriterier, beslutningsproces og de næste medlemslande

Andet Euro / Økonomisk og monetær union06-06-2014 - 12:40
Which is the next EU country to join the eurozone? ©BELGA/EASYFOTOSTOCK/Wolfilser  

Eurozonen kan meget vel vokse næste år, efter Kommissionen har meddelt, at Litauen opfylder de såkaldte Maastrichtkriterier, der kræves for at kunne tiltræde den fælles valuta. Nyheden kom som en del af de konvergensrapporter, der offentliggjordes 4. juni af Kommissionen og den Europæiske Centralbank, som vurderer, om otte EU-lande er parate til at blive del af euroområdet, der pt. har 18 medlemslande. Den endelige beslutning træffes af Rådet i juli efter drøftelse med Parlamentet. (Læs mere: Eurotiltrædelse: Kriterier, beslutningsproces og de næste medlemslande )

 
 

Infografik om trojkaen

Andet Økonomiske og monetære anliggender25-04-2014 - 11:15
infographic illustration  

Efter at være ramt af krisen måtte Grækenland, Irland, Portugal og Cypern acceptere internationale hjælpepakker, der overvåges af en myndighed, der kom til at blive kendt som ”trojkaen" bestående af Europa-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og IMF. Tjek vores to infografikker for at få en oversigt over de tre organisationer og en tidslinje for redningspakkerne. (Læs mere: Infografik om trojkaen )

 
 

Bankunionen: en fem-minutters guide til EU’s nye regler

Andet Økonomiske og monetære anliggender14-04-2014 - 12:15
A worker takes down the sign of Laiki Bank at one of the failed bank's branches in the Cypriot capital Nicosia on May 16, 2013. Laiki or Popular Bank, the island's number two lender, was dismantled under the terms of a bailout agreed with the troika -- the International Monetary Fund, the European Commission and the European Central Bank -- in March. ©BELGA_AFP_Y.KOURTOGLOU  

EU opretter en bankunion for at holde Europas finansielle system stabilt og forhindre en ny krise. Det kræver, at der findes en hurtig og effektiv måde at håndtere nødlidende pengeinstitutter på og samtidig sikre, at skatteborgerne ikke skal betale for fejl, begået af bankansatte. Den 15. april vil MEP’erne debattere og stemme om en aftale med Rådet om, hvordan man håndtere nødlidende banker. Her er en oversigt over, hvordan banksektoren i Europa er ved at ændre sig. (Læs mere: Bankunionen: en fem-minutters guide til EU’s nye regler )

 
 

Background note on banking union and bank common rules

Economic and monetary union09-04-2014 - 16:59
Banking union and bank common rules  

The last plenary session of this legislature will see votes on three key deals to ensure that banks themselves, and not taxpayers, are first in line to pay the costs of their misfortunes. On Tuesday MEPs will vote to approve two laws dealing with restructuring and winding up troubled banks and an update to the scheme which guarantees deposits under €100,000. This note details these three pieces of legislation, which together move the EU many steps closer to completing banking union. (Read more: Background note on banking union and bank common rules )

 
 

Zalba: "Forbrugerne kan spare millioner eller endda milliarder af euro"

Andet Økonomiske og monetære anliggender03-04-2014 - 09:54
MEP Pablo Zalba  

Parlamentets plenarmøde vil torsdag stemme om nye regler for interbankgebyrer for kortbaserede betalingstransaktioner. De gebyrer, som bankerne opkræver for at håndtere forbrugernes betalinger i EU skal have et loft på 0,3 % af transaktionsværdien for kreditkorttransaktioner, og maksimalt 7 eurocent for betalingskort. Den spanske ordfører Pablo Zalba fra EPP-Gruppen besvarede vores spørgsmål om hans forslag. (Læs mere: Zalba: "Forbrugerne kan spare millioner eller endda milliarder af euro" )

 
 

Undersøgelsen af trojkaen: hvordan man kan hjælpe kriselandene i fremtiden

Andet Økonomiske og monetære anliggender13-03-2014 - 11:53
Domino effect in the euro crisis ©BELGA_AGEFOTOSTOCK  

Evalueringen af resultaterne af trojkaens arbejde startede i Parlamentet i december sidste år, og de to initiativbetænkninger. Afstemningen fandt sted den 13. marts og debatteret den foregående dag. Før afstemningen talte vi med ordførerne for betænkningerne, Othmar Karas (EPP, Østrig), Liêm Hoang-Ngoc (S&D, Frankrig) og Alejandro Cercas (S&D, Spanien) om, hvordan EU-lande i finansielle vanskeligheder i fremtiden skal støttes. (Læs mere: Undersøgelsen af trojkaen: hvordan man kan hjælpe kriselandene i fremtiden )