Direkte adgang til overordnet navigation (Tryk på "Enter")
Adgang til sidens indhold (klik på "Indgang")
Direkte adgang til andre websteder (Tryk på "Enter")

Nyheder

Regioner og transport

 

Q & A: nye regler for at reducere støj fra lufthavne

Andet Transport15-04-2014 - 19:23
Airplane noise ©BELGA_DPA_A.Dedert  

Støj fra fly er ikke kun irriterende, det kan også udgøre en sundhedsfare. MEP'erne vil den 16. april stemme om nye regler for støj fra lufthavne, herunder et forslag til at bevare de lokale samfunds evne til at blive hørt om støjbegrænsningsforanstaltninger. (Læs mere: Q & A: nye regler for at reducere støj fra lufthavne )

 
 

Udledninger fra luftfart: "Det bedst mulige kompromis"

Andet Transport04-04-2014 - 08:56
Interview with Peter Liese  

Forsøg på at gøre luftfart grønnere har vist sig at være kontroversielt. Da EU lancerede et system til at handle udledningskvoter (ETS) for at anspore flyselskaber til at blive mere bæredygtige, blev det mødt med stor modstand fra lande uden for EU. Den 3. april godkendte MEP'ere en uformel aftale med Rådet, som gør det klart, at ETS vil gælde flyvninger inden for EU frem til 2017. Vi talte med ordføreren Peter Liese (Det Europæiske Folkeparti, Tyskland) om hvilken forskel, aftalen vil gøre. (Læs mere: Udledninger fra luftfart: "Det bedst mulige kompromis" )

 
 
Interview with Hans-Peter Mayer  

Internettet har revolutioneret den måde vi rejser på. Mange mennesker foretrækker nu at booke online gennem individuelle rejseudbydere i stedet for at vælge færdige pakker. Parlamentet stemmer den 12. marts om nye regler for at sikre, at de rejsende kender deres rettigheder og er klar over, hvem der er ansvarlig for de leverede tjenesteydelser. Vi talte vi med Hans-Peter Mayer, den tyske ordfører fra EPP-gruppen. (Læs mere: Pakkerejser: bedre beskyttelse af forbrugerne i den digitale tidsalder )

 
 

Fourth Railway Package

Transport26-02-2014 - 13:49

The Fourth Railway Package aims to improve the quality of passenger rail services and reduce fragmentation of the internal market in passenger rail services. The new rules seek to ensure that all operators have access to rail infrastructure, give new operators more opportunities to compete for public service contracts and harmonize safety certification and vehicle authorization procedures in order to cut costs and save time. (Read more: Fourth Railway Package )

 
 

Fra 2015 skal alle nye biler, der sælges i EU, være i stand til at foretage nødopkald, når de er involveret i en alvorlig ulykke ifølge nye regler, der skal debatteres og stemmes onsdag i Parlamentet. (Læs mere: MEP'erne debatterer og stemmer om livreddende eCall-system i alle nye biler )

 
 

MEP'erne stemmer om livreddende eCall-system i alle nye biler

Andet Turisme / Transport11-02-2014 - 10:40
.  

Fra 2015 skal alle nye biler, der sælges i EU, være i stand til at foretage nødopkald, når de er involveret i en alvorlig ulykke ifølge nye regler, der skal til afstemning i Udvalget om Det Indre Marked den 11. februar. (Læs mere: MEP'erne stemmer om livreddende eCall-system i alle nye biler )

 
 

Background note: air passenger rights

Transport03-02-2014 - 19:33

Parliament voted on a draft report on Wednesday (5 February) in which it set out its first-reading position on revised air passenger rights. (Read more: Background note: air passenger rights )

 
 
Airbus A310 over Radar ©BELGA_TOPFOTO  

Hver dag er der 27.000 flyvninger over Europa. Uden et integreret og effektivt system risikerer det europæiske luftrum at blive kaotisk. Derfor lancerede Kommissionen projektet med et fælles europæisk luftrum. Formålet er at organisere flytrafikken så den bliver mere effektiv, konkurrencedygtig, sikrere og grønnere ved fjerne de nationale grænser på himlen. Udviklingen er dog gået langsomt. (Læs mere: Det fælles europæiske luftrum: hvordan kan det blive mere effektivt? )

 
 

EU's regionalpolitik: Fremme af den lokale økonomi

Plenarmøde Regionalpolitik27-01-2014 - 10:38
Cerdanya Hospital building site  

EU handler ikke blot om Europa, men også om regionerne. Hvert år investeres mere end en tredjedel af EU-budgettet i regionerne for at stimulere væksten, skabe beskæftigelse, fremme konkurrenceevnen og forbedre bæredygtigheden og livskvaliteten. Det hjælper også medlemsstaterne med at nedbringe de regionale og samfundsmæssige skævheder. Vi ser på fire vellykkede eksempler på, hvad EU's regionalfonde kan opnå. (Læs mere: EU's regionalpolitik: Fremme af den lokale økonomi )