Direkte adgang til overordnet navigation (Tryk på "Enter")
Adgang til sidens indhold (klik på "Indgang")
Direkte adgang til andre websteder (Tryk på "Enter")

Nyheder

EU og dets institutioner

 

EU-institutionernes ABC

Andet Institutioner30-10-2014 - 11:18
0A_ABC-of-the-institutions_da  

Hvad gør Parlamentet, og hvad er Kommissionens ansvar? Hvad mener vi med Det Europæiske Råd, og hvordan er det forskelligt fra Rådet for Den Europæiske Union? Læs vores infografik for at få en kort guide til Unionens institutioner. (Læs mere: EU-institutionernes ABC )

 
 

MEP’erne opfordrer Ukraine til hurtigt at danne regering og gennemføre reformer

Andet Institutioner / Delegationer30-10-2014 - 10:10
"European Parliament was one of the first to support my intention to hold early Ukrainian Parliament election", reminded Ukraine's president Pavlo Poroshenko whom MEPs saw the morning after elections  

Ukraine bør hurtigt danne en ny regering og lancere reformer, sagde MEP’erne på et møde med landets ledere efter søndagens parlamentsvalg, der blev vundet af pro-europæiske partier. EP var til stede med en observatørmission for at sikre, at valget blev gennemført retfærdigt og transparent. Dagen efter mødtes MEP’erne med Ukraines præsident og premierminister og lovede at gøre alt inden for Parlamentets beføjelser for at hjælpe med at gennemføre den nyligt ratificerede associeringsaftale. (Læs mere: MEP’erne opfordrer Ukraine til hurtigt at danne regering og gennemføre reformer )

 
 
EP this week  

MEP'er besøger deres valgkredse, deltager i delegationsbesøg eller valgobservationsmissioner denne uge, og der foregår ikke nogen udvalgsaktivitet i Bruxelles. Mandag og tirsdag vil Parlamentets overvågningssmissioner i Ukraine og Tunesien give deres første indtryk af afstemningerne. (Læs mere: Denne uge i Parlamentet: valgobservationsmissioner i Ukraine og Tunesien )

 
 
EP President Martin Schulz during the European Summit press conference on 23/10/2014 © European Union 2014 - European Council  

Europa har brug for en investeringspakke for at løse problemerne med lav vækst og høj arbejdsløshed, advarede Europa-Parlamentets formand Martin Schulz regeringslederne på Det Europæiske Råds topmøde den 23. oktober. Schulz påpegede også, at investeringsniveauet var stadig under, hvad det var før krisen. "Vores økonomi er aftagende, en klar advarsel, som vi skal reagere på." (Læs mere: Schulz: "Vi har brug for målrettede investeringer for at stimulere økonomien" )

 
 

Højdepunkterne på plenarmødet i oktober

Plenarmøde Institutioner24-10-2014 - 10:27
 

På oktobers plenarforsamling fik den nye formand for Kommissionen Jean-Claude Juncker Parlamentets godkendelse til at begynde sin femårige valgperiode, mens den afgående formand, José Manuel Barroso, holdt sin afskedstale til MEP'erne. EP stemte imod de nedskæringer, der er foreslået af EU-regeringerne til 2015-budgettet for at bevare udgifterne til vækst og beskæftigelse. Valget af Denis Mukwege som Sakharovprismodtager 2015 henledte opmærksomheden på situationen for krigens voldtægtsofre. (Læs mere: Højdepunkterne på plenarmødet i oktober )

 
 

MEP’s opfordrer Tyrkiet til at give mere støtte til Kobane

Plenarmøde Institutioner23-10-2014 - 10:32
Isis assault on Kobane, Iraq on the Turkish border  

Tyrkiet skal gøre mere for at støtte kurdernes kamp mod IS i Kobane, mente mange MEP’ere i en debat den 22. oktober om den belejrede syriske by. De fordømte også IS’ voldelige fremfærd og sagde, at der skal gøres mere for at bekæmpe terroristgruppen og hjælpe dens ofre. Nogle MEP’er gjorde også opmærksomme på den potentielle trussel fra kemiske våben og krævede en bredere strategi for Mellemøsten. (Læs mere: MEP’s opfordrer Tyrkiet til at give mere støtte til Kobane )

 
 

Den nye Kommission er blevet valgt

Andet Institutioner22-10-2014 - 16:38
infographic illustration  

Den nye Europa-Kommissionen, under ledelse af Jean-Claude Juncker, er nu blevet formelt valgt af Europa-Parlamentet i Strasbourg med 423 stemmer for, 209 imod og 67 undlod at stemme. I vores infografik kan du se Kommissionens sammensætning, kommissærerne og deres porteføljer. (Læs mere: Den nye Kommission er blevet valgt )

 
 

Barroso: "Krisen er ikke skabt af Europa"

Plenarmøde Institutioner21-10-2014 - 18:43
Photo 1) Interview with President of the European Commission Josè Manuel Barroso  

Efter to mandater og 10 år som leder af Europa-Kommissionen er José Manuel Barroso klar til at give faklen videre til Jean Claude Juncker. Vi talte med Europa-Kommissionens formand lige efter hans tale i plenum tirsdag den 21. oktober om evalueringen af sit andet mandat. Han sagde, at krisen ikke kommer fra EU, men fra uansvarlig adfærd på de finansielle markeder og visse lande. (Læs mere: Barroso: "Krisen er ikke skabt af Europa" )

 
 

Det europæiske semester

Plenarmøde Institutioner21-10-2014 - 14:22
European Semester debate (L-R): Philippe DE BACKER (Rapporteur), Benedetto DELLA VEDOVA (Council), Jyrki KATAINEN (Commission), Dariusz ROSATI (PPE), Tibor SZANYI (S&D), Sampo TERHO (ECR), Sylvie GOULARD (ALDE), Marisa MATIAS (GUE/NGL), Bas EICKHOUT (Verts/ALE), Steven WOOLFE (NI).  

Inden for rammerne af det europæiske semester samordner EU-medlemslandene deres økonomiske politikker for at skabe grundlaget for vækst, beskæftigelse og afbalancerede budgetter. Men som MEP’erne påpegede i dag, skal anbefalingerne gennemføres bedre og processen med at nå frem til dem være genstand for mere demokratisk kontrol. Betænkningen om det europæiske semester vil blive stemt onsdag. (Læs mere: Det europæiske semester )

 
 

Sakharovprisen: Finalisterne

Andet Institutioner / Menneskerettigheder21-10-2014 - 14:20
Sakharov Prize: meet the finalists ©BELGA  

Den ukrainske EuroMaidan-bevægelse, en gynækolog i den krigshærgede Demokratiske Republik Congo og en menneskerettighedsaktivist fra Aserbajdsjan er blevet udpeget som finalister til Sakharovprisen 2014. De er blevet udvalgt af Udenrigs- og Udviklingsudvalget den 7. oktober. Vinderen vil blive offentliggjort tirsdag 21. oktober. (Læs mere: Sakharovprisen: Finalisterne )