Direkte adgang til overordnet navigation (Tryk på "Enter")
Adgang til sidens indhold (klik på "Indgang")
Direkte adgang til andre websteder (Tryk på "Enter")

Nyheder

EU og dets institutioner

 

Schulz på ekstraordinært topmøde

Andet Institutioner23-04-2015 - 17:26
EP President Martin Schulz press conference at the special European Council on migratory pressure in the Mediterranean © European Union 2015  

Europa skal finde en fælles asyl- og indvandringspolitik, som er human og realistisk, sagde Europa-Parlamentets formand Martin Schulz til EU-lederne ved starten af et ekstraordinært EU-topmøde, der blev afholdt efter at hundredvis af mennesker døde i løbet af en uge i forsøget at krydse Middelhavet. Martin Schulz sagde: "Vores umiddelbare prioritet må være at redde liv på havet." (Læs mere: Schulz på ekstraordinært topmøde )

 

Better law-making with Frans Timmermans

Others Institutions22-04-2015 - 17:56

Annual and multi-annual programming and the revision of the 2003 Inter-institutional agreement on "Better Law making", which aims to simplify and improve the regulatory environment, will be discussed by the Conference of Presidents (EP President and political group leaders) and Commission Vice-President Frans Timmermans on Thursday at around 11.00. (Read more: Better law-making with Frans Timmermans )

 
 

Parlamentets Budget- og Økonomiudvalg stemmer i dag om virkeliggørelsen af Den Europæiske Strategiske Investeringsfond (EFSI), der er et nøgleelement i EU’s €315 mia. investeringsplan. Planen skal hjælpe den europæiske økonomi med at overkomme de investeringsudfordringer, som krisen har bragt med sig. Drivkraften bag er Europa-Kommissionen og Jean-Claude Juncker, og planen bør ikke have nogen effekt på skatteyderne. Lær her hvordan den finansieres. Afstemningen kan følges direkte fra kl. 16:45. (Læs mere: MEP’er stemmer om at gøre EU’s investeringsplan til virkelighed )

 
Parlamentet vil diskutere €315 mia. til EU's økonomi, forbrugersikkerhed på personligt beskyttelsesudstyr og sikre nye rammer for robotteknologi.  

MEP’erne stemmer i denne uge om den såkaldte Junker-plan, der er et forslag, som skal støtte EU’s økonomi med €315 mia. Der skal også stemmes om nye regler for sikkerhedsudstyr, mens en ny arbejdsgruppe for robotteknologi mødes for første gang. MEP’erne vil også opfordre den schweiziske regering til at respektere de immigrationsregler, som er aftalt med EU. Derudover vil Parlamentets politiske grupper forberede sig på næste uges plenarforsamling i Strasbourg. (Læs mere: EP denne uge: €315 mia. til EU’s økonomi, forbrugersikkerhed og robotter )

 

Åbning af samlingen 15. april i Bruxelles

Plenarmøde Institutioner15-04-2015 - 18:04
The session opened with a minute’s silence for the 400 migrants feared dead in the Mediterranean. "This repeated calamity must not lead us into apathy" says EP President Martin Schulz  

Ved åbningen af dagens samling holdt MEP'erne et minuts stilhed for de druknede migranter i Middelhavet og for ofrene for Al Shabab angrebet i Kenya. Europa-Parlamentets formand Martin Schulz opfordrede desuden til en international indsats for at forbedre de vanskelige vilkår for flygtningene i Yarmouk. (Læs mere: Åbning af samlingen 15. april i Bruxelles )

 

Kong Felipe VI af Spanien besøger Parlamentet

Andet Institutioner15-04-2015 - 12:11
King Felipe VI of Spain shaking hands with the European Parliament President Martin Schulz on Wednesday 15 April  

Kong Felipe VI af Spanien besøgte Europa-Parlamentet onsdag den 15. april som led i en rundtur i de europæiske institutioner i Bruxelles. Han havde et møde med Europa-Parlamentets formand Martin Schulz såvel som et møde med gruppeformændene for de politiske grupper for at diskutere forskellige politiske spørgsmål. Kongen benyttede også lejligheden til at mødes med spanske MEP'er. (Læs mere: Kong Felipe VI af Spanien besøger Parlamentet )

 
Parlamentet vil diskutere mineraler fra konfliktområder, biobrændstoffer, Bangladesh og meget mere. Formanden besøger også Ungarn og tager imod kongen af Spanien.  

I denne uge mødes udvalgene for at diskutere TTIP, biobrændstoffer, småkravsprocedurer, konfliktmineraler og sikkerhed i sundhedsvæsenet. Til plenarmødet i Bruxelles vil MEP’erne drøfte fordeling af EU’s overskydende budget fra 2014 og 100 året for det armenske folkemord. Formanden for Europa-Parlamentet Martin Schulz besøger Ungarn, og tager imod kong Felipe 6. af Spanien. (Læs mere: EP denne uge: TTIP, biobrændstoffer, konfliktmineraler og plenarmøde )

 

MEP’ernes roller: fra ordfører til koordinator

Andet Institutioner09-04-2015 - 11:20
Politikerne i Europa-Parlamentet kan indtage flere roller. Det er vigtigt, når der skal tages beslutninger. Billedet viser en plenarforsamling.  

MEP’er med betegnelsen "ordfører" har til opgave at forme betænkninger, som repræsenterer Parlamentets holdning til for eksempel en lovgivning. De skal arbejde med skyggeordførere og koordinatorer. Tilsammen udgør de nøgleroller i Europa-Parlamentets arbejde. Læs mere her og find ud af hvem er hvem. (Læs mere: MEP’ernes roller: fra ordfører til koordinator )

 

Det parlamentariske liv i farver

Andet Institutioner06-04-2015 - 09:00
European Parliament calendar 2015  

Blå, lyserød, rød, turkis. Farverne markerer aktiviteterne i Parlamentet. Ugerne i Parlamentets kalender er kodet med forskellige farver, der hver angiver periodens bestemte aktiviteter. Her er en kort guide. (Læs mere: Det parlamentariske liv i farver )

 

Klar, parat, klik: deltag i vores konkurrence for gæstefotografer

Andet Institutioner01-04-2015 - 16:14
I marts vandt Enzo Crispino konkurrencen for gæstefotografer. Billedet viser en ung kvindes ansigt ©Enzo Crispino/Primavera/www.enzocrispino.com  

2015 er Det Europæiske År for Udvikling, og derfor har vi startet en ny konkurrence for gæstefotografer. Hver måned indtil september vil vi annoncere et tema, som relaterer sig til udvikling. Send os et fotografi, der passer til temaet sammen med ansøgningsskemaet, og så deltager du i konkurrencen om at vinde en tur til Strasbourg, hvor du kan lave en fotoreportage. (Læs mere: Klar, parat, klik: deltag i vores konkurrence for gæstefotografer )