Direkte adgang til overordnet navigation (Tryk på "Enter")
Adgang til sidens indhold (klik på "Indgang")
Direkte adgang til andre websteder (Tryk på "Enter")

Nyheder

EU og dets institutioner

 

Habib Essid: EU har gjort et fremragende arbejde i Tunesien

Andet Institutioner29-05-2015 - 11:41
Tunisian PM Habib Essid  

Fire år efter det arabiske forår i Tunesien bliver landets overgang til demokrati set som et eksempel til efterfølgelse i regionen. Vi talte med Tunesiens premierminister Habib Essid under hans besøg i Europa-Parlamentet torsdag den 28. maj, hvor han diskuterede de aktuelle udfordringer i Tunesien og regionen med Europa-Parlamentets formand Martin Schulz og medlemmer fra Udenrigsudvalget, Udvalget om Menneskerettigheder og Sikkerhedsudvalget. (Læs mere: Habib Essid: EU har gjort et fremragende arbejde i Tunesien )

 

Røde Kors: "EU-støtte til vores aktiviteter er yderst vigtig”

Andet Institutioner / Asylpolitik28-05-2015 - 16:18
Peter Maurer on latest Red Cross missions  

Millioner af mennesker er på flugt på steder som Syrien og Nigeria på grund af stigningen af voldelig ekstremisme, og mange af dem modtager bistand fra Den Internationale Komité for Røde Kors (ICRC). Dens præsident Peter Maurer var i Europa-Parlamentet for at møde Udenrigsudvalget den 26. maj og EP’s formand Martin Schulz den 27. maj. Vi talte med ham for at finde ud af, hvordan livet er i disse kriseramte områder, og hvordan Europa kan hjælpe med at gøre en forskel. (Læs mere: Røde Kors: "EU-støtte til vores aktiviteter er yderst vigtig” )

 

Historien bag spidskandidaten

Andet Institutioner28-05-2015 - 14:28
 

Sidste år stemte europæerne stemte på deres MEP’er, men deres valg var for første gang også forbundet til valget af den person, der skulle lede Europa-Kommissionen. Det Europæiske Folkeparti fik flest stemmer og det betød, at spidskandidaten Jean-Claude Juncker blev formand for Kommissionen. I vores video giver fire spidskandidater deres indsigt i det, der gik hen og blev et historisk valg. (Læs mere: Historien bag spidskandidaten )

 

Ban Ki-moon om migration: "At redde liv bør have højeste prioritet"

Plenarmøde Institutioner28-05-2015 - 10:49
UN Secretary General Ban Ki-moon addresses the European Parliament on 27 May 2015  

Europa skal fokusere på at redde liv, når det handler om migration, sagde FN’s generalsekretær Ban Ki-moon i en tale i Europa-Parlamentet den 27. maj. Under plenarmødet henledte han opmærksomheden på de 1.800 mennesker, der druknede i år i forsøget på at krydse Middelhavet: "Europa har en vigtig rolle at spille og et kollektivt ansvar for at handle. At redde liv bør have den højeste prioritet." Han debatterede også bæredygtig udvikling og forebyggelse af voldelig ekstremisme. (Læs mere: Ban Ki-moon om migration: "At redde liv bør have højeste prioritet" )

 

EP denne uge: TTIP, Ban Ki Moon, Tunesien

Andet Institutioner26-05-2015 - 14:05
EP this week  

Udvalget om International Handel stemmer i denne uge om det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab, TTIP, mens FN 's generalsekretær Ban Ki-Moon vil tale til tale til plenarforsamlingen onsdag. Andre punkter på Parlamentets dagsorden denne uge er en styrkelse af banksystemet i EU, transport og cybersikkerhed. (Læs mere: EP denne uge: TTIP, Ban Ki Moon, Tunesien )

 

Ugen i Strasbourg: maj

Plenarmøde Institutioner22-05-2015 - 10:18
 

Europa-Parlamentet medlemmer var fra d. 18.-21. maj samlet til plenarmøde i Strasbourg. MEP’erne godkendte foranstaltninger, der skal forhindre at mineraler fra konfliktområder bruges til at finansiere væbnede konflikter. Man opfordrede også de nationale regeringer til at ende den fastlåste situation om barselsorlov. Illegale immigranter var igen på dagsordenen, og plenarforsamlingen godkendte også nye regler, som skal forhindre hvidvaskning af penge. Læs mere her og få overblik over plenarugen. (Læs mere: Ugen i Strasbourg: maj )

 

Alojz Peterle om EU og Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien

Plenarmøde Institutioner / Udvidelse20-05-2015 - 16:28
Billede af Alojz Peterle, der leder delegationen for forholdet mellem EU og Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien.  

Den politiske krise i Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien er emnet, når EU’s udenrigschef Federica Mogherini onsdag mødes med EU-parlamentarikerne. Det vestbaltiske land, som opnåede kandidatstatus i december 2005, er rystet af den seneste tids voldelige massedemonstrationer. Vi talte med formanden for Parlamentets blandede udvalg for EU-Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien forud for debatten i plenaret. (Læs mere: Alojz Peterle om EU og Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien )

 

EP 2016 calendar of plenary sessions approved

Plenary Session Institutions20-05-2015 - 12:56

The calendar of European Parliament part-sessions for 2016, tabled by the EP Conference of Presidents, was approved by MEPs on Wednesday. (Read more: EP 2016 calendar of plenary sessions approved )

 

Anneli Jäätteenmäki elected as a new EP vice-president

Plenary Session Institutions / Parliament's Rules of Procedure20-05-2015 - 12:36
The new Vice President Anneli JÄÄTTEENMÄKI has been elected today  

Anneli Jäätteenmäki (ALDE, FI) was elected in a secret ballot (Rule 15) as a new vice-president of the European Parliament on Wednesday, following the resignation of Olli Rehn (ALDE, FI), who was elected to the Finnish parliament in April. Fabio Massimo Castaldo (EFDD, IT) was also a candidate for the post. (Read more: Anneli Jäätteenmäki elected as a new EP vice-president )