Direkte adgang til overordnet navigation (Tryk på "Enter")
Adgang til sidens indhold (klik på "Indgang")
Direkte adgang til andre websteder (Tryk på "Enter")

Nyheder

EU og dets institutioner

 

Ny Kommission: Sådan undersøger MEP'erne kommissærkandidaterne

Andet Institutioner15-09-2014 - 11:22
 

De indstillede kommissærer står over for en grundig kontrol fra Europa-Parlamentets medlemmer, før den nye Kommission kan starte sin femårige valgperiode. Fra den 29. september skal kandidaterne høres af Parlamentets udvalg, der beskæftiger sig med deres foreslåede ansvar. Disse høringer vil påvirke Parlamentets afstemning om, hvorvidt de kan godkende den nye Kommission. Medmindre MEP'erne stemmer for, vil Kommissionen ikke kunne begynde sit arbejde. (Læs mere: Ny Kommission: Sådan undersøger MEP'erne kommissærkandidaterne )

 
 

EU-fond hjælper afskedigede arbejdstagere med at finde arbejde igen

Andet Institutioner / Socialpolitik12-09-2014 - 15:16
 

I 2007-2013 blev der afsat over 400 mio. € til titusinder af arbejdere til omskoling, hjælp til at finde et nyt job eller starte en ny virksomhed, hvis de blev afskediget som følge af globaliseringen eller den økonomiske krise. Denne støtte er blevet stillet til rådighed af EU’s Fond for Tilpasning til Globaliseringen (EGF). Den 11.9.14 godkendte EP's Budgetudvalg en anden hjælpepakke for arbejdstagere i fire lande. Se mere om, hvilke lande der allerede har ansøgt om EGF-støtte i vores diagram. (Læs mere: EU-fond hjælper afskedigede arbejdstagere med at finde arbejde igen )

 
 

Schulz i Kiev: "Hvad sker der i Ukraine vedrører alle europæere"

Andet Institutioner12-09-2014 - 14:12
“What happens in Ukraine concerns all Europeans, because we cannot stand by and watch idly while the founding principles of the international community are being violated,”  Martin Schulz - European Parliament President said after visiting Maidan in Kiev  

"Vi kan ikke stå og se passivt til, mens de grundlæggende principper i det internationale samfund bliver krænket," sagde Europa-Parlamentets formand Martin Schulz under et besøg i Kiev fredag. "Vi er blevet enige om regler, stater skal følge. Disse regler gælder for alle." I løbet af sit to-dages besøg, mødes Schulz med premierminister Arseniy Petrovych Yatsenyuk og Ukraines præsident Petro Poroshenko. (Læs mere: Schulz i Kiev: "Hvad sker der i Ukraine vedrører alle europæere" )

 
 

"This time it's different" - Parliamentary hearings

Institutions12-09-2014 - 11:41
Anointed as Commission President, Jean-Claude Juncker lays out the EU's priorities and commitments for the coming years with a focus on energy, welfare and prosperity.  

Before the commissioners-designate as presented by incoming Commission President Jean-Claude Juncker can take office and start work, members of the European Parliament will exercise their power of democratic scrutiny enshrined in the Treaty by holding hearings to quiz the 27 candidates on their skills and their qualifications for the posts proposed to them. (Read more: "This time it's different" - Parliamentary hearings )

 
 

Mød de politiske grupper i Europa-Parlamentet

Andet Institutioner12-09-2014 - 09:18
European Parliament political group leaders  

Europa-Parlamentet er en meget politisk institution, hvor forskellige idéer om emner fra EU-udgiftsprioriteter til privatlivets fred og handelsrestriktioner er meget omstridte. De politiske grupper har en væsentlig rolle at spille i dette sammenstød af ideer, da de samler ligesindede repræsentanter fra hele Europa og giver dem en stemme i beslutningsprocessen. Se vores webside om de politiske grupper i den nye valgperiode, hvad de står for, og hvem der leder grupperne. (Læs mere: Mød de politiske grupper i Europa-Parlamentet )

 
 
UN Special Envoy for Climate Change Mary Robinson  

Bekæmpelse af klimaændringer vil være et centralt emne for det nyvalgte Europa-Parlament og til den nye Kommission, der tager over senere på året. En person, der ikke er i tvivl om det presserende behov for at anspore klimaindsatsen er den tidligere præsident for Irland og nuværende særlige udsending for klimaændringer for FN, Mary Robinson. Da hun mødtes med Parlamentets formand, Martin Schulz i Bruxelles, opfordrede hun de europæiske politikere til at udvise lederskab på spørgsmålet. (Læs mere: Mary Robinson: "Business as usual med en smule grønt nytter ikke noget” )

 
 

Andragender: Parlamentet giver dig en chance for at blive hørt

Andet Institutioner / Borgerrettigheder / Andragender10-09-2014 - 14:12
What is a petition? Petitioner at the EP  

Har du et problem med et EU-anliggende? Europa-Parlamentet kan hjælpe. Europa-Parlamentets Udvalg for Andragender sikrer, at borgernes klager bliver hørt på højeste niveau. Her er et overblik over de 1986 andragender i 2012. og en kort guide til, hvordan du kan indsende et andragende. (Læs mere: Andragender: Parlamentet giver dig en chance for at blive hørt )

 
 
 

Med Europa-Parlamentets start på en ny fem-årig periode og dannelsen af den næste Europa-Kommission er det tid til at tage et kig tilbage på, hvordan EU har ændret vores liv i løbet af de sidste 35 år. Vores tidsmaskineapp vil tage dig tilbage til 1979, året for de første europæiske valg. Læs videre om turen til fortiden. (Læs mere: Hvordan europæisk politik har ændret vores dagligdag i de sidste 35 år )

 
 

EP denne uge: Ukraine, Gaza og forberedelse til plenarmødet

Andet Institutioner09-09-2014 - 10:16
EP this week  

Ukraine fortsætter med at være i fokus på Parlamentets dagsorden i denne uge. Udenrigsudvalget vil stemme om at fremskynde ratificeringen af associeringsaftalen med Ukraine. Medlemmer af Underudvalget om Sikkerhed og Forsvar vil mødes med repræsentanter fra EU udenlandske tjeneste og fra NATO. På torsdag træffer formanden Martin Schulz Ukraines premierminister og præsidenten i Kiev. Hertil kommer, at de politiske grupper forbereder næste uges plenarmøde i Strasbourg. (Læs mere: EP denne uge: Ukraine, Gaza og forberedelse til plenarmødet )

 
 

En travl kalender for Parlamentet i efteråret

Andet Institutioner09-09-2014 - 09:46
 

Europa-Parlamentet er tilbage på arbejde efter sommerferien til masser af arbejdsopgaver: klimaændringer, udenrigspolitik, indvandring, EU-budgettet for 2015, den nye Kommission under ledelse af Mr. Juncker med meget mere. (Læs mere: En travl kalender for Parlamentet i efteråret )