Direkte adgang til overordnet navigation (Tryk på "Enter")
Adgang til sidens indhold (klik på "Indgang")
Direkte adgang til andre websteder (Tryk på "Enter")

Nyheder

EU og dets institutioner

 
EP President Martin Schulz arrives at the European Council meeting of Saturday 30-08-2014 © The Council of the European Union  

"En direkte militær konfrontation mellem Ukraine og Rusland kan få situationen helt ud af kontrol. Parterne i konflikten og det internationale samfund må gøre alt, hvad der står i deres magt for at forhindre, at det sker", sagde formanden for Europa-Parlamentet på Det Europæiske Råds møde lørdag den 30. august i starten af det særlige møde i Det Europæiske Råd, hvor der skulle udnævnes kandidater til top EU-job. (Læs mere: Europæisk Råds møde: Schulz opfordrer til politisk løsning for Ukraine )

 
 

Udvalgsuge: byggesten for Parlamentets arbejde

Andet Institutioner01-09-2014 - 13:39
new_whos_who_committees_da.jpg  

Efter sommerferien tager det parlamentariske arbejde fart med udvalgsmøder denne uge. Udvalgene spiller en nøglerolle i det politiske arbejde, da de formulerer Parlamentets holdning til emner på det givne kompetenceområde. Hvordan arbejder udvalgene? Tjek vores infografik (Læs mere: Udvalgsuge: byggesten for Parlamentets arbejde )

 
 
EP this week  

MEP'erne genoptager i denne uge udvalgsmøderne efter sommerferien. Kriserne i Mellemøsten, Afrika og Ukraine står alle på dagsordenen, og de italienske ministre vil præsentere deres prioriteter for det nye formandskab. MEP'erne vil gennemgå vækstudsigterne med Eurogruppens formand Jeroen Dijsselbloem, mens forskellige udvalg beskæftiger sig med EU-budgettet for næste år. (Læs mere: EP denne uge: Ukraine, Mellemøsten, ebola, økonomisk krise, budgetter ... )

 
 
EP provides - illustration  

September nærmer sig, og det parlamentariske arbejde bliver genoptaget. Hvis du kører et online-projekt, en webside eller en blog og har brug for faktuelle oplysninger om Parlamentet og de kommende kommissærhøringer ... Vi har løsningen! EP tilbyder en bred vifte af infografikker, videoer, fotos og interviews, som du kan bruge gratis. Oplev dem på vores online-katalog. (Læs mere: Infografik, videoer, slideshows ... Brug vores gratis redaktionelle produkter )

 
 

Parlamentets hjemmeside bliver opdateret fredag formiddag

Andet Institutioner28-08-2014 - 18:05
Website under maintenance, we will be back soon ©BELGA-V.Valka_Easyphotostock  

Parlamentets hjemmesider "Om Parlamentet", "Medlemmer", "Plenarmøder”, "Udvalg", "Delegationer", "Think Tank" og "De 100 bøger" vil være midlertidigt nede fredag formiddag. Det opdaterede indhold vil være tilgængeligt samme dag, 29. august om eftermiddagen. (Læs mere: Parlamentets hjemmeside bliver opdateret fredag formiddag )

 
 
Plenarmøderne med et klik Infografik - Institutioner / Information27-08-2014 - 09:00

Det har aldrig været nemmere at følge plenarforsamlingen. Klik på grafikken for at følge plenarforsamlingen live, få adgang til listen over talere og finde alle pressemeddelelser. Se hvad MEP'erne twitter om i Newshub og glem ikke at følge de mest aktuelle diskussioner på Europa-Parlamentets Facebook-side. (Læs mere: Plenarmøderne med et klik )

 
 

Det parlamentariske liv i farver

Andet Institutioner25-08-2014 - 09:00
Colours of the EP 2014 activity calendars  

Blå, lyserød, rød, turkis. Farverne markerer aktiviteterne i Parlamentet. Ugerne i Parlamentets kalender er kodet med forskellige farver, der hver angiver periodens bestemte aktiviteter. Her er en kort guide. (Læs mere: Det parlamentariske liv i farver )

 
 
Slideshow: højdepunkter i første halvdel af 2014 Fotogalleri - Institutioner15-08-2014 - 09:00

Genvalget af Martin Schulz, valget af Jean-Claude Juncker, da Grækenland afleverede formandskabet for Rådet til Italien ... der var mange højdepunkter i løbet af første halvår af 2014, hvor valgperioden 2009-2014 sluttede, og den nye valgperiode begyndte. Tjek vores slideshow og se nogle af begivenhederne i billederne. (Læs mere: Slideshow: højdepunkter i første halvdel af 2014 )

 
 

Nestor: Optrævler universets gåder fra bunden af havet

Andet Institutioner13-08-2014 - 09:00
Nestor_EU borders Greece_  

Flere end 2.000 år før de videnskabelige midler fandtes til at bevise atomernes eksistens forestillede oldtidens grækere sig, at de eksisterede. Deres efterkommere er stadig med forrest i naturvidenskabelig forskning, som det kan ses med Nestorprojektet i Pylos i det sydvestlige Grækenland. Projektet indebærer etablering af et undervandsteleskop på bunden af Middelhavet. Der vil det følge neutrinoer i et forsøg på at optrævle nogle af universets største gåder. (Læs mere: Nestor: Optrævler universets gåder fra bunden af havet )

 
 

Følg live: Parlamentet vælger formand

Andet Institutioner30-06-2014 - 17:32
Towards_a_new_Parliament  

Tirsdag og onsdag i denne uge vil medlemmerne af Europa-Parlamentet vælge, hvem der skal besætte Parlamentets vigtigste poster som formand, næstformænd og kvæstorer. Se valgprocedurerne i vores infografik og følg valget live på vores hjemmeside. (Læs mere: Følg live: Parlamentet vælger formand )