Direkte adgang til overordnet navigation (Tryk på "Enter")
Adgang til sidens indhold (klik på "Indgang")
Direkte adgang til andre websteder (Tryk på "Enter")

Nyheder

EU og dets institutioner

 
EP President Martin Schulz during the European Summit press conference on 23/10/2014 © European Union 2014 - European Council  

Europa har brug for en investeringspakke for at løse problemerne med lav vækst og høj arbejdsløshed, advarede Europa-Parlamentets formand Martin Schulz regeringslederne på Det Europæiske Råds topmøde den 23. oktober. Schulz påpegede også, at investeringsniveauet var stadig under, hvad det var før krisen. "Vores økonomi er aftagende, en klar advarsel, som vi skal reagere på." (Læs mere: Schulz: "Vi har brug for målrettede investeringer for at stimulere økonomien" )

 
 

Højdepunkterne på plenarmødet i oktober

Plenarmøde Institutioner24-10-2014 - 10:27
 

På oktobers plenarforsamling fik den nye formand for Kommissionen Jean-Claude Juncker Parlamentets godkendelse til at begynde sin femårige valgperiode, mens den afgående formand, José Manuel Barroso, holdt sin afskedstale til MEP'erne. EP stemte imod de nedskæringer, der er foreslået af EU-regeringerne til 2015-budgettet for at bevare udgifterne til vækst og beskæftigelse. Valget af Denis Mukwege som Sakharovprismodtager 2015 henledte opmærksomheden på situationen for krigens voldtægtsofre. (Læs mere: Højdepunkterne på plenarmødet i oktober )

 
 

MEP’s opfordrer Tyrkiet til at give mere støtte til Kobane

Plenarmøde Institutioner23-10-2014 - 10:32
Isis assault on Kobane, Iraq on the Turkish border  

Tyrkiet skal gøre mere for at støtte kurdernes kamp mod IS i Kobane, mente mange MEP’ere i en debat den 22. oktober om den belejrede syriske by. De fordømte også IS’ voldelige fremfærd og sagde, at der skal gøres mere for at bekæmpe terroristgruppen og hjælpe dens ofre. Nogle MEP’er gjorde også opmærksomme på den potentielle trussel fra kemiske våben og krævede en bredere strategi for Mellemøsten. (Læs mere: MEP’s opfordrer Tyrkiet til at give mere støtte til Kobane )

 
 

Den nye Kommission er blevet valgt

Andet Institutioner22-10-2014 - 16:38
infographic illustration  

Den nye Europa-Kommissionen, under ledelse af Jean-Claude Juncker, er nu blevet formelt valgt af Europa-Parlamentet i Strasbourg med 423 stemmer for, 209 imod og 67 undlod at stemme. I vores infografik kan du se Kommissionens sammensætning, kommissærerne og deres porteføljer. (Læs mere: Den nye Kommission er blevet valgt )

 
 

Barroso: "Krisen er ikke skabt af Europa"

Plenarmøde Institutioner21-10-2014 - 18:43
Photo 1) Interview with President of the European Commission Josè Manuel Barroso  

Efter to mandater og 10 år som leder af Europa-Kommissionen er José Manuel Barroso klar til at give faklen videre til Jean Claude Juncker. Vi talte med Europa-Kommissionens formand lige efter hans tale i plenum tirsdag den 21. oktober om evalueringen af sit andet mandat. Han sagde, at krisen ikke kommer fra EU, men fra uansvarlig adfærd på de finansielle markeder og visse lande. (Læs mere: Barroso: "Krisen er ikke skabt af Europa" )

 
 

Det europæiske semester

Plenarmøde Institutioner21-10-2014 - 14:22
European Semester debate (L-R): Philippe DE BACKER (Rapporteur), Benedetto DELLA VEDOVA (Council), Jyrki KATAINEN (Commission), Dariusz ROSATI (PPE), Tibor SZANYI (S&D), Sampo TERHO (ECR), Sylvie GOULARD (ALDE), Marisa MATIAS (GUE/NGL), Bas EICKHOUT (Verts/ALE), Steven WOOLFE (NI).  

Inden for rammerne af det europæiske semester samordner EU-medlemslandene deres økonomiske politikker for at skabe grundlaget for vækst, beskæftigelse og afbalancerede budgetter. Men som MEP’erne påpegede i dag, skal anbefalingerne gennemføres bedre og processen med at nå frem til dem være genstand for mere demokratisk kontrol. Betænkningen om det europæiske semester vil blive stemt onsdag. (Læs mere: Det europæiske semester )

 
 

Sakharovprisen: Finalisterne

Andet Institutioner / Menneskerettigheder21-10-2014 - 14:20
Sakharov Prize: meet the finalists ©BELGA  

Den ukrainske EuroMaidan-bevægelse, en gynækolog i den krigshærgede Demokratiske Republik Congo og en menneskerettighedsaktivist fra Aserbajdsjan er blevet udpeget som finalister til Sakharovprisen 2014. De er blevet udvalgt af Udenrigs- og Udviklingsudvalget den 7. oktober. Vinderen vil blive offentliggjort tirsdag 21. oktober. (Læs mere: Sakharovprisen: Finalisterne )

 
 

Udnævnelse af europæisk tilsynsførende for databeskyttelse

Andet Institutioner20-10-2014 - 15:42
Data protection hearing  

Parlamentet spiller en vigtig rolle i beslutningen om, hvem der skal være den europæiske tilsynsførende for databeskyttelse for de næste fem år. Vejlederen er ansvarlig for at beskytte personoplysninger og privatlivets fred samt fremme god praksis i EU-institutionerne og organer. I dag afholdes høringer af kandidaterne i Udvalget om Borgernes Rettigheder mellem kl. 19.00 – 22.30, mens afstemningen finder sted i morgen kl. 17.00. (Læs mere: Udnævnelse af europæisk tilsynsførende for databeskyttelse )

 
 

Eksamenstid: Høringer af indstillede kommissærer starter mandag

Andet Institutioner29-09-2014 - 09:49
Jean-Claude Juncker and the designate commissioners  

De 27 kandidater, som er indstillet til at være kommissærer i Jean-Claude Junckers EU-Kommission vil fra mandag den 29. september deltage i høringer i Europa-Parlamentets udvalg. I løbet af de tre-timer lange høringer vil MEP'erne i udvalgene teste kandidaternes viden og kompetencer inden for deres kommende stofområde, forud for Parlamentets endelige afstemning om Kommissionen den 22. oktober. Høringerne vil blive vist live på vores website og kan også følges på andre platforme. Læs mere her. (Læs mere: Eksamenstid: Høringer af indstillede kommissærer starter mandag )

 
 

Ny Kommission: Sådan undersøger MEP'erne kommissærkandidaterne

Andet Institutioner15-09-2014 - 11:22
 

De indstillede kommissærer står over for en grundig kontrol fra Europa-Parlamentets medlemmer, før den nye Kommission kan starte sin femårige valgperiode. Fra den 29. september skal kandidaterne høres af Parlamentets udvalg, der beskæftiger sig med deres foreslåede ansvar. Disse høringer vil påvirke Parlamentets afstemning om, hvorvidt de kan godkende den nye Kommission. Medmindre MEP'erne stemmer for, vil Kommissionen ikke kunne begynde sit arbejde. (Læs mere: Ny Kommission: Sådan undersøger MEP'erne kommissærkandidaterne )