Del denne side: 

Brexit handler mest af alt om mennesker. Det handler om borgernes rettigheder, bevarelse af fred i Nordirland og beskyttelse af arbejdspladser.

“Brexit handler mest af alt om mennesker. Det handler om borgernes rettigheder, bevarelse af fred i Nordirland og beskyttelse af arbejdspladser, der er berørt af Det Forenede Kongeriges udtræden", udtalte Europa-Parlamentets formand, Antonio Tajani, efter Brexit chefforhandler Michel Barniers debriefing om brexit-aftalen på formandskonferencen i dag.


"Vi tror på demokrati og respekterer det britiske folks beslutning. Den tekst, som EU og Det Forenede Kongerige er nået til enighed om, er kun det første skridt på en lang vej. Ikke desto mindre er jeg optimistisk med hensyn til, at det vil bane vejen for et tæt fremtidig forhold mellem EU og Det Forenede Kongerige. Som jeg altid har sagt, har Det Forenede Kongerige forladt Den Europæiske Union, ikke Europa," tilføjede Antonio Tajani.


"jeg vil gerne takke Michel Barnier for hans utrættelige arbejde og samarbejdsånden, som har understøttet forholdet mellem os. Jeg vil også gerne anerkende det væsentlige input fra Europa-Parlamentets Brexit-styringsgruppe.


"denne aftale bør afspejle, at ethvert udfald vil føre til mindre end fuldt EU-medlemskab, samtidig med at EU27s interesser og borgernes rettigheder beskyttes. Den viser, hvad Den Europæiske Union står for: Solidaritet og enhed blandt medlemmerne.


"jeg ønsker også at gøre det klart, at dette blot er begyndelsen på en ny fase. Europa-Parlamentet vil blive anmodet om at godkende aftalen og vil derfor fortsat følge udviklingen tæt og sikre, at vores røde linjer ikke overtrædes", konkluderede Antonio Tajani.