Medie akkreditering 

 

Journalister, fotografer og kamerahold skal søge om akkreditering og eventuelt også særlig tilladelse til at filme for at kunne arbejde i Europa-Parlamentet.

Der findes to typer af akkreditering til Europa-Parlamentet:


 • Akkreditering for en kortere periode
 • ÅrsakkrediteringAkkreditering for en kortere periode

Journalister, der besøger Bruxelles, Strasbourg eller Luxembourg kan blive akkrediteret til et bestemt møde eller en plenarsamling. Alle journalister skal, senest 24 timer inden ankomsten til Europa-Parlamentet, indsende følgende oplysninger til media.accreditation@ep.europa.eu:

 

 • Navnet på det medie, du arbejder for
 • Kopi af pressekort eller et brev fra chefredaktøren
 • Besøgets formål
 • Efternavn
 • Fornavn
 • Emailadresse
 • Telefonnummer (mobilnummer)
 • Fødselsdato
 • Nationalitet
 • Pasnummer
 • Foto i det europæiske id-kort format, dvs. portræt i størrelsesforholdet 3X4, jpeg og +/- 100 KB

Årsakkreditering

Journalister, der regelmæssigt rapporterer om Parlamentets arbejde, eller som har base i Strasbourg, Bruxelles eller Luxembourg, kan være berettigede til årsakkreditering til Europa-Parlamentet. Akkrediteringen gælder til Parlamentets tre arbejdssteder (Strasbourg, Bruxelles og Luxembourg).

 

Regler og ansøgningsskea for årsakkreditering

Alle journalister, der har adgang til Parlamentets bygninger kan anvende de faciliteter, der stilles til rådighed for medierne.


Tilladelse til at filme for journalister

Journalister[1] skal have en særlig tilladelse til at filme og fotografere i Europa-Parlamentet. Tilladelsen udstedes på kontoret for medieakkreditering eller man søger om den forud for besøget på media.accreditation@ep.europa.eu. Journalister er forpligtede til at underskrive og overholde reglerne for optagelser og fotografering i Parlamentet.

 

Tilladelse til at filme for andre end medier

Fotografer og kameramænd, som er inviteret af MEPer eller en afdeling i Parlamentet til at deltage i særlige events, kommunikation eller promoveringsopgaver, skal være i besiddelse af en optagetilladelse for ”ikke-medier”. Den MEP eller instans i Parlamentet, der inviterer, eller fotografen eller kameramandens arbejdsgiver, skal anmode om tilladelsen 24 timer forud for besøget (ansøgningen sendes til media.accreditation@ep.europa.eu). Tilladelsen giver ikke adgang til Europa-Parlamentets bygninger. Den MEP eller instans i Parlamentet, der inviterer, skal ansøge om almindelig gæsteadgang for de inviterede. MEPen eller den instans i Parlamentet, der inviterer, er også ansvarlig for at supervisere optagelsen samt sikre, at reglerne for optagelser for ikke-medier overholdes.

 

Åbningstider for medieakkrediteringskontorerne:


Bruxelles:

Akkrediteringskontoret, PHS -1C029. Besøgsindgangen, Paul-Henri Spaak-bygningen, rue Wiertz 60

Mandag - torsdag 08.30 - 17.45. Fredag 8.30 - 13.00


Strasbourg (kun under plenarforsamlinger):

Presseindgangen, Louise Weiss (LOW) bygningen. Presseindgangen er første indgang på venstre side i den centrale gård (Bronislaw Geremek Agora).


Mandag:                              12.00 - 20.00

Tirsdag - onsdag:              08.00 - 20.00

Torsdag:                               08.00 - afslutningen på plenarforsamlingen

 

Relaterede sider:

Interinstitutional accreditation - EU-Kommissionen

European Council Accreditation                


[1] Journalister indbefatter også fotografer og kameramænd