Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

Διάφοροι νόμοι της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τους αποσπασμένους εργαζόμενους, την προστασία των δεδομένων και του κανονισμού του Δουβλίνου για τους αιτούντες άσυλο, περιλαμβάνονται στις ατζέντες των επιτροπών. Επίσης, στο επίκεντρο βρίσκονται τα αποτελέσματα της έρευνας για τα έγγραφα του Παναμά, ο καρκίνος στις γυναίκες και πολλά περισσότερα.        

Θέματα ΕΕ 
 

Αυτή την εβδομάδα οι επιτροπές τους ΕΚ ψηφίζουν για τους νέους κανόνες για το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, για τους αποσπασμένους και την τελική έκθεση για το σκάνδαλο με τα έγγραφα του Παναμά.

Τελευταία δελτία Τύπου 

Δείτε επίσης: 

Yellow Crop Duster ©AP Images/European Union-EP        

Το ΕΚ ζητά να ελεγχθούν τα παρασιτοκτόνα για χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές: «Η προστασία των πολιτών είναι πιο σημαντική από τα βραχυπρόθεσμα οικονομικά συμφέροντα»

European Youth Event 2018        

Θέματα ΕΕ 
 

Χιλιάδες νέοι συναντιούνται στο Στρασβούργο για τρίτη φορά, προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της ΕΕ. Δηλώστε συμμετοχή.

Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2017.        

Στις 11 Οκτωβρίου πολίτες και οργανισμοί από όλη την ΕΕ παρευρέθηκαν στην τελετή για την απονομή του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚ στις Βρυξέλλες.

 Άνα Μπέρναμπιτς και Αντόνιο Ταγιάνι.        

Ο πρόεδρος του ΕΚ συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Σερβίας Άνα Μπέρναμπιτς, στις 11 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες και εξέφρασε τη στήριξή του στη φιλοευρωπαϊκή προσέγγιση της κυβέρνησής της.

Οι ευρωβουλευτές αποφασίζουν για τις κορυφαίες τρεις υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο Ζαχάρωφ για την ελευθερία συνείδησης. Επιπλέον, η ατζέντα περιλαμβάνει εκτεταμένους κανόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών για την προστασία των προγραμμάτων ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων όπως του Whatsapp, ενημερωμένους κανόνες αντιντάμπινγκ, το πρόβλημα τροφίμων δύο ποιοτήτων, την ουσία glyphosate και πολλά περισσότερα.        

Θέματα ΕΕ 
 

Η μετεγκατάσταση των προσφύγων , η ποιότητα των τροφίμων και ο κίνδυνος του γλυφοσικού οξέος, βρίσκονται στην ατζέντα του ΕΚ. Μάθετε περισσότερα.

Gavel and european union flag        

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει το πράσινο φως στη σύστασης Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), για την ενίσχυση του αγώνα κατά της απάτης και της κατάχρησης ευρωπαϊκού χρήματος.

Brexit: Ελάχιστη η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.        

Το ΕΚ τόνισε ότι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit δεν είναι ικανοποιητική ιδιαίτερα στα ζητήματα της Β.Ιρλανδίας, των δικαιωμάτων των πολιτών και των οικονομικών δεσμεύσεων.

Συνέδριο στο ΕΚ με θέμα την ενέργεια.        

Το 2015, το 13% της ενέργειας που καταναλώθηκε στην ΕΕ ήταν ανανεώσιμη. Η υπερθέρμανση του πλανήτη και η εξάντληση των ορυκτών πηγών, καθιστούν ενέργεια πηγή στρατηγικής σημασίας.

Mail notification 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: