Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

Το Κοινοβούλιο καλεί για αυστηρότερο έλεγχο στις εξαγωγές «αγαθών διπλής χρήσεως», συγκεκριμένα μη στρατιωτικών τεχνολογιών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από αυταρχικά καθεστώτα για να κατασκοπεύσουν τους πολίτες.        

Αυστηρότεροι έλεγχοι στις εξαγωγές τεχνολογίας κατασκοπευτικού λογισμικού 

Ασφάλεια 
 

Το ΕΚ ζητά αυστηρότερους ελέγχους στις εξαγωγές τεχνολογικού κατασκοπευτικού υλικού, προκειμένου να περιορίσει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών.

??eng.newsroom.sharingZone.shareOn_el_GR??

🇪🇺⚡🇬🇧 Brexit: Οι ευρωβουλευτές ανησυχούν για τις προτεραιότητες της βρετανικής κυβέρνησης → https://t.co/l6NQaIyHns https://t.co/0Yej5lJLO2

Τελευταία δελτία Τύπου 

Δείτε επίσης: 

Το κουίζ του χειμώνα        

Κοινωνία 
 

Πόσο καλά γνωρίζεις την Ευρώπη; Πόσες πρωτεύουσες μπορείς να αναγνωρίσεις στις φωτογραφίες του κουίζ; Παίξε και μάθε!

.©Newsha Tavakolian/Magnum Photos, 2017        

Θέματα ΕΕ 
 

Τα τελευταία 30 χρόνια το ΕΚ τιμά με το βραβείο Ζαχάρωφ τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτές είναι οι ιστορίες 4 ακτιβιστών που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ελευθερία.

From Brexit to Burma: 5 numbers to take away from Strasbourg        

Στην τελευταία ολομέλεια της χρονιάς το ΕΚ απένειμε το βραβείο Ζαχάρωφ στη Δημοκρατική Αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, ενέκρινε μεταρρυθμίσεις για τη γεωργική πολιτική και τη φοροδιαφυγή.

Το Βραβείο Ζαχάρωφ 2017 για την ελευθερία της σκέψης απονεμήθηκε σε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους στη Βενεζουέλα και στη δημοκρατική αντιπολίτευση, την οποία εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Χούλιο Μπόρχες. «Το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση κάθε Βενεζουελανού» δήλωσε ο Χούλιο Μπόρχες όταν παρέλαβε το Βραβείο στο Στρασβούργο. Το Βραβείο Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης, που πήρε το όνομά του προς τιμήν του Σοβιετικού φυσικού και πολιτικού αντιφρονούντα Αντρέι Ζαχάρωφ, απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.        

Εκπρόσωποι της δημοκρατικής αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας παρέλαβαν το βραβείο Ζαχάρωφ 2017, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚ στο Στρασβούργο, στις 13 Δεκεμβρίου.

Mail notification 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: