Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

Πρόκειται για μια πολυάσχολη εβδομάδα, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να υποδεχτεί στις Βρυξέλλες τους ηγέτες της Αφρικής, έναν εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο και ακόμη και παιδιά. Θα συζητηθούν τα μέσα ενημέρωσης στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και μια νέα ώθηση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.        

Θέματα ΕΕ 
 

Το ΕΚ ψηφίζει κανόνες για τη διαδικτυακή τηλεόραση, συζητά την ετήσια έκθεση του EASO και συμμετέχει στη Σύνοδο για την Αφρική.

Τελευταία δελτία Τύπου 

Δείτε επίσης: 

MEP Siegfried Mureșan        

Η ΕΕ θα πρέπει να επενδύει περισσότερα χρήματα στην εξωτερική πολιτική προκειμένου να είναι η Ευρώπη πιο ασφαλής, λέει ο Siegfried Mureșan, εισηγητής του ΕΚ για τον προϋπολογισμό.

Από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το επόμενο έτος έως την πλήρη απαγόρευση των ζιζανιοκτόνων με βάση το Γλυφοσάτ μέχρι το 2022 και το νικητή του Βραβείου Ζαχάρωφ 2017, ακολουθούν πέντε στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε από το Στρασβούργο.        

Η καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης, η ενίσχυση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων και η απαγόρευση του γλυφοσικού οξέος, μερικές από τις σημαντικές στιγμές της ολομέλειας.

Venezuela ©EP/AP Images/Ariana Cubillos        

Τη Δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας τιμά φέτος με το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Συζήτηση.        

Με αφορμή το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης στο Χόλιγουντ αλλά και τους ισχυρισμούς του Τύπου για παρόμοια περιστατικά στο ΕΚ, η ολομέλεια συζήτησε το θέμα την Τρίτη.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνει το πράσινο φως σε ένα νέο κοινό ηλεκτρονικό σύστημα για την επιτάχυνση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα του χώρου Σένγκεν. Θα καταχωρίζει, επίσης, πληροφορίες για υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου να διευκολύνει τον εντοπισμό της απάτης. Ο Agustín Díaz De Mera (ΕΛΚ) εξηγεί τους στόχους αυτού του νέου νόμου.        

Το νέο σύστημα καταχώρησης εισόδου/εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών, στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ αυξάνει της ασφάλεια και διευκολύνει τις διαδικασίες για τους ταξιδιώτες. (Βίντεο

Mail notification 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: