Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

infographic illustration on benefits of closer cooperationon defence at EU level        

Για πρώτη φορά, η ΕΕ αναμένεται να δαπανήσει χρηματοδότηση για τη στήριξη της άμυνας. Οι ευρωβουλευτές συζητούν προτάσεις για τη στήριξη της κοινής απόκτησης στρατιωτικού εξοπλισμού.

Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι και ο προϋπολογισμός της ΕΕ, οι δοκιμές σε ζώα στη βιομηχανία καλλυντικών και τα δικαιώματα των πελατών σχετικά με την ηλεκτρική ενέργεια θα συζητηθούν στις Βρυξέλλες αυτήν την εβδομάδα.        

Αυτή την εβδομάδα οι ευρωβουλευτές συζητούν για τη δημιουργία κοινού φορολογικού καθεστώτος, για την απαγόρευση των δοκιμών καλλυντικών σε ζώα αλλά και κανόνες για την ηλεκτρική ενέργεια.

Γράφημα        

Τα δάση είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, γι’ αυτό το ΕΚ θέλει να διασφαλίσει ότι τα κράτη μέλη θα τα διατηρήσουν υγιή.

 ©AP Images/European Union-EP.        

Ο κανονισμός για τις δεσμευτικές ετήσιες μειώσεις εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θέτει εθνικούς στόχους στα κ-μ και εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της Συμφωνίας του Παρισιού.

Joint debate on Palestine/UNRWA with Federica Mogherini, High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy.        

Το ΕΚ ζητά αύξηση της χρηματοδότησης προς την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, προκειμένου να περιοριστεί ο αντίκτυπος της μείωσης της χρηματοδότησης των ΗΠΑ.

??eng.newsroom.sharingZone.shareOn_el_GR??

Η εμπορία ανθρώπων είναι από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα εγκλήματα στον κόσμο, 15.846 θύματα καταγράφηκαν στην ΕΕ μετ… https://t.co/OR6Icz2Maj

Τελευταία δελτία Τύπου 

Δείτε επίσης: 

Top Story Icon_Photo by Annie Spratt on Unsplash        
Προτεραιότητα 

Προτεραιότητα 
Διεύρυνση της ΕΕ 

Κόσμος 
 

Οι υποψήφιες χώρες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πολλές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να εισέλθουν στην Ένωση. Τι πρόοδο έχουν σημειώσει μέχρι σήμερα;

Στην ολομέλεια του Φεβρουαρίου, τα μέλη συζητούν τον τερματισμό του γεωγραφικού αποκλεισμού και τον τρόπο διαμόρφωσης του Κοινοβουλίου μετά το Brexit. Στρεφόμενοι στο περιβάλλον, εξετάζουν επίσης συστήματα απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές και μια νέα επιτροπή για τα παρασιτοκτόνα. Ο πρωθυπουργός της Κροατίας συζητά με τους ευρωβουλευτές το μέλλον της ΕΕ.        

Οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν νέους κανόνες για τον τερματισμό του γεωγραφικού αποκλεισμού, τις θέσεις των ευρωβουλευτών μετά το Brexit και συζητούν για την κατάσταση στην Τουρκία.

Άννα Γκόμες και Βέρνερ Λάνγκεν        

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ παρεμποδίζουν την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με την κατάργηση 8 χωρών από τη μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων, λέει το ΕΚ.

Η εβδομάδα στο ΕΚ: Νέα κατανομή θέσεων, δάση, μέλισσες, ολοκαύτωμα        

Θέματα ΕΕ 
 

Αυτή την εβδομάδα το ΕΚ ψηφίζει για την κατάσταση της δημοκρατίας στην Πολωνία, πραγματοποιεί ακρόαση για τα δικαιώματα των πολιτών μετά το Brexit και ετοιμάζεται για την ολομέλεια.

Mail notification 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: