Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιέζει για καλύτερο έλεγχο των εξαγωγών όπλων της ΕΕ. Η ευρωβουλευτής Μπόντιλ Βαλέρο εξηγεί το λόγο..        

Ευρωπαϊκές εξαγωγές όπλων: Που χρησιμοποιούνται τα όπλα μας;  

Κόσμος 
 

Κάποιες από τις χώρες που απειλούν της ασφάλεια της Ευρώπης προμηθεύονται όπλα από ευρωπαϊκές χώρες. Η ΕΕ ζητά από τα κ-μ να ανανεώσουν τους κανόνες τους για τις εξαγωγές όπλων.

Θέματα ΕΕ 
 

Η συνεργασία με την Τυνησία και τη Λιβύη στον τομέα την μετανάστευσης και τα χερσαία σύνορα της Ιρλανδίας μετά το Brexit , είναι μερικά από τα θέματα αυτής της εβδομάδας στο ΕΚ.

Η εβδομάδα στο ΕΚ.        

??eng.newsroom.sharingZone.shareOn_el_GR??

Οι βουλευτές του ΕΚ επιθυμούν αυστηρότερους ελέγχους στις εξαγωγές όπλων των ευρωπαϊκών χωρών. Η @BodilValero εξηγε… https://t.co/GP4g6ygZoL

Τελευταία δελτία Τύπου 

Δείτε επίσης: 

Nearly three weeks into a mass exodus of Rohingya fleeing violence in Myanmar, thousands were still flooding across the border Thursday in search of help and safety in teeming refugee settlements in Bangladesh. ©Dar Yasin/AP Photos/European Union-EP        

Τον Αύγουστο 400.000 Ροχίνγκια εγκατέλειψαν τη Μιανμάρ. Το ΕΚ ζητά από την κυβέρνηση της Μιανμάρ να σταματήσει δίωξη της μειονότητας, ενώ ακύρωσε και την επίσκεψη αντιπροσωπείας εκεί.

5 στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε από την ολομέλεια στο Στρασβούργο: συζήτηση για την κατάσταση της EE, αλληλεγγύη για τον εφοδιασμό με αέριο, έλεγχος εξαγωγών όπλων, προστασία των δασών, πιο εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες και προϊόντα για άτομα με αναπηρίες.        

Η συζήτηση για την Κατάσταση της Ένωσης, δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους και ασφάλεια στον εφοδιασμό φυσικού αερίου και όλα όσα συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν στην ολομέλεια αυτής της εβδομάδας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έδωσε την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της ΕΕ, στο Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, με θετικό όραμα για το μέλλον της Ευρώπης.        

Θέματα ΕΕ 
 

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συζήτηση για την ‘Κατάσταση της Ένωσης’ (SOTEU) και το μέλλον της. Δείτε το βίντεο.

Intro_TopStory_Eurobarometer        
Προτεραιότητα 

Προτεραιότητα 
Ευρωβαρόμετρο 2017  

Θέματα ΕΕ 
 

Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου 2017, αποκαλύπτει τους τομείς στους οποίους οι Ευρωπαίοι περιμένουν περισσότερα από την ΕΕ.

Facebook live με τον Αντόνοι Ταγιάνι.        

Μια ημέρα πριν από τη συζήτηση στην ολομέλεια του ΕΚ για την Κατάσταση της Ένωσης, ο πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι απαντάει στις ερωτήσει σας μέσα από τη σελίδα του ΕΚ στο Facebook.

Εκδήλωση με θέμα τον τουρισμό - Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.        

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός στον κόσμο. Ποιες είναι οι προκλήσεις και ποιες οι ευκαιρίες;

Συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης: Διαμορφώνοντας το μέλλον μας        

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έρχεται στο ΕΚ στις 13 Σεπτεμβρίου για την ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε αλλά και για να ανακοινώσει νέες πρωτοβουλίες.

Mail notification 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: