Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

A male refugee cries as his boat comes ashore on the Greek island of Lesvos after crossing from Turkey. © UNHCR/Hereward Holland        
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
Κανονισμός Δουβλίνου: δίκαιη κατανομή των ευθυνών μεταξύ των χωρών της ΕΕ 

 

Περιορισμό της πρόσβασης στα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις χώρες της ΕΕ που αρνούνται να συμμετάσχουν στο σύστημα μετεγκατάστασης των αιτούντων άσυλο ζητούν οι ευρωβουλευτές.

Στη δεύτερη σύνοδο της ολομέλειας του Οκτωβρίου, οι ευρωβουλευτές αποφασίζουν και ανακοινώνουν τον νικητή του βραβείου Ζαχάρωφ 2017 για την ελευθερία της σκέψης. Επίσης, αντιμετωπίζουν ζητήματα σχετικά με ένα νέο σύστημα συνοριακής εισόδου/εξόδου, τον καλύτερο έλεγχο της έκθεσης σε καρκινογόνες ουσίες στην εργασία, την προστασία των καταγγελλόντων και πολλά περισσότερα.        

Θέματα ΕΕ 
 

Στην ολομέλεια του ΕΚ που ξεκινά τη Δευτέρα, ανακοινώνεται ο νικητής του βραβείου Ζαχάρωφ και οι ευρωβουλευτές συζητούν για την ελευθερία του τύπου και τη σεξουαλική παρενόχληση.

Δείτε επίσης: 

Lux_icon_TS_1        
Προτεραιότητα 

Προτεραιότητα 
Βραβείο LUX 2017  

Θέματα ΕΕ 
 

Το βραβείο κινηματογράφου του ΕΚ τιμά και προωθεί μερικές από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες.

Διάφοροι νόμοι της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τους αποσπασμένους εργαζόμενους, την προστασία των δεδομένων και του κανονισμού του Δουβλίνου για τους αιτούντες άσυλο, περιλαμβάνονται στις ατζέντες των επιτροπών. Επίσης, στο επίκεντρο βρίσκονται τα αποτελέσματα της έρευνας για τα έγγραφα του Παναμά, ο καρκίνος στις γυναίκες και πολλά περισσότερα.        

Θέματα ΕΕ 
 

Αυτή την εβδομάδα οι επιτροπές τους ΕΚ ψηφίζουν για τους νέους κανόνες για το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, για τους αποσπασμένους και την τελική έκθεση για το σκάνδαλο με τα έγγραφα του Παναμά.

Yellow Crop Duster ©AP Images/European Union-EP        

Το ΕΚ ζητά να ελεγχθούν τα παρασιτοκτόνα για χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές: «Η προστασία των πολιτών είναι πιο σημαντική από τα βραχυπρόθεσμα οικονομικά συμφέροντα»

European Youth Event 2018        

Θέματα ΕΕ 
 

Χιλιάδες νέοι συναντιούνται στο Στρασβούργο για τρίτη φορά, προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της ΕΕ. Δηλώστε συμμετοχή.

Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2017.        

Στις 11 Οκτωβρίου πολίτες και οργανισμοί από όλη την ΕΕ παρευρέθηκαν στην τελετή για την απονομή του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚ στις Βρυξέλλες.

 Άνα Μπέρναμπιτς και Αντόνιο Ταγιάνι.        

Ο πρόεδρος του ΕΚ συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Σερβίας Άνα Μπέρναμπιτς, στις 11 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες και εξέφρασε τη στήριξή του στη φιλοευρωπαϊκή προσέγγιση της κυβέρνησής της.

Mail notification 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: