Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

Είναι το τέλος μιας 10ετούς μάχης για την ευρωβουλευτή Βίβιαν Ρέντινγκ Πέτυχε την κατάργηση των τελών περιαγωγής, ολοκληρώνοντας μια εκστρατεία που ξεκίνησε όταν ήταν Επίτροπος αρμόδια για την Κοινωνία των πληροφοριών και τα Μέσα ενημέρωσης.        

Τέλος στην περιαγωγή: Η Βίβιαν Ρέντιγνκ μιλάει για την κατάργηση του roaming 
Οικονομία 
 

Από τις 15 Ιουνίου, οι χρεώσεις περιαγωγής καταργούνται. Οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να τηλεφωνούν και χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στο εξωτερικό, έχοντας την ίδια χρέωση με αυτή στην χώρα τους.

Illustration photo for growth ©AP Images/European Union-EP        

Ανάπτυξη: Πιο θετικοί οι Ευρωπαίοι, ωστόσο υπάρχουν ανησυχίες για την ανισότητα 
Οικονομία 
 

Αν και οι Ευρωπαίοι είναι πιο θετικοί από ότι ένα χρόνο πριν σύμφωνα με το νέο Ευρωβαρόμετρο, περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι αυτό δε ισχύει για τη χώρα τους και στην ΕΕ.

Συνεχής ροή χωρίς σύνορα: νέοι κανόνες για το διαδικτυακό περιεχόμενο        

Συνδρομητικό βίντεο και στα ταξίδια 
Οικονομία 
 

Οι χρήστες του Νetflix και άλλων υπηρεσιών που προσφέρουν βίντεο, μουσική ή και ηλεκτρονικό βιβλίο στο ίντερνετ θα μπορούν απο το 2018 να «μεταφέρουν» και στις διακοπές τους σε άλλα κράτη μέλη το περιεχόμενο στο οποίο έχουν πληρώσει για να έχουν πρόσβαση στο σπίτι τους, κάτι που σήμερα δεν είναι πάντοτε δυνατό.

Γράφημα που παρουσιάζει στοιχεία για τη συνεργατική οικονομία        

Γράφημα: Συνεργατική οικονομία 
Οικονομία 
 

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες που ταιριάζουν τους προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών με τους καταναλωτές και τις ανάγκες τους, όπως η Uber και η Airbnb βρίσκονται σε άνοδο. Στην ΕΕ η αξία των συνολικών συναλλαγών μέσω αυτών των πλατφόρμων συνεργατικής οικονομίας έφτασε τα 28 δισ. το 2015, σχεδόν διπλάσια έσοδα σε σχέση με το 2014. Τα οφέλη και οι προκλήσεις που παρουσιάζονται με τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα απασχόλησαν την έκθεση που ενέκρινε η επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς, στις 3 Μαΐου.

O πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.        

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στο ΕΚ: αναγκαία η ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα 
Οικονομία 
 

Μιλώντας στους ευρωβουλευτές την προηγούμενη Πέμπτη (27 Απριλίου), ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τους υποσχέθηκε ότι η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, που πραγματοποιείται στις 22 Μαΐου θα εξετάσει το ζήτημα της εξασφάλισης της ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας.

Εκπομπές αυτοκινήτων: η εξεταστική επιτροπή αντλεί διδάγματα από το σκάνδαλο        

Εκπομπές αυτοκινήτων: η εξεταστική επιτροπή αντλεί διδάγματα από το σκάνδαλο 
Οικονομία 
 

Μετά από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς, η εξεταστική επιτροπή για τη μέτρηση των ρύπων στην αυτοκινητοβιομηχανία, ψηφίζει σήμερα την τελική της έκθεση αλλά και σχέδιο προτάσεων που προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνά της. Στις συστάσεις της ζητά αυστηρότερους ελέγχους και την εφαρμογή των κανόνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Πήραμε το μάθημά μας και τώρα μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας (...), ώστε να μην ξανά υπάρξει τέτοιο σκάνδαλο», λέει ο Γιένς Γκιεζέκε (ΕΛΚ, Γερμανία).

Αντικατάσταση επικίνδυνων παρασιτοκτόνων        

Το ΕΚ ζητά κανόνες για τη χρήση πιο φυσικών φυτοφαρμάκων  
Οικονομία 
 

Μπορεί τα χημικά φυτοφάρμακα να βοηθούν στην γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη των φυτών, ωστόσο πολλές φορές αποτελούν κίνδυνο για την υγεία τόσο των ανθρώπων όσο των ζώων και των φυτών. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, περίπου το 45% των τροφίμων που καταναλώνουμε περιέχει υπολείμματα φυτοφαρμάκων (1,6% ξεπερνάει τα προβλεπόμενα όρια). Το ΕΚ θέλει να προωθήσει τη χρήση φυσικών φυτοφαρμάκων και τη επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης.

Η Μάντι Ντελβό στο γραφείο της        

Θέσπιση κανόνων για ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη ζητούν οι ευρωβουλευτές  
Οικονομία 
 

Η ανθρωπότητα βρίσκεται πλέον στο κατώφλι μιας εποχής κατά την οποία όλο και πιο εξελιγμένα ρομπότ και άλλες εκφάνσεις της τεχνητής νοημοσύνης θα πυροδοτήσουν τη νέα βιομηχανική επανάσταση. Ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχον συγκεκριμένοι κανόνες για τη χρήση τους. Το ΕΚ συζητά και ψηφίζει την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα, κανόνες για τη ρύθμιση των νομικών και ηθικών ζητημάτων που προκύπτουν από τη χρήση τους.

Οι ευρωβουλευτές που μίλησαν        

Οι ευρωβουλευτές για την πορεία της 2ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος 
Οικονομία 
 

Η Ελλάδα και το πρόβλημα του χρέους είναι και πάλι στην ημερήσια διάταξη της ΕΕ εν αναμονή της επιστροφής των θεσμών και στο ΕΚ, η ολομέλεια συζήτησε στις 14 Φεβρουαρίου την κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα και το μέλλον του ελληνικού προγράμματος.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας :