Θέματα ΕΕ 

Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

#EYE2018 Instagram photo contest, category: #YoungOld Photo testimonial: ©www.instagram.com/cinnaavox/        

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας του ΕΚ και κερδίστε μια θέση στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία, που πραγματοποιείται στο Στρασβούργο, τον Ιούνιο.

.©Newsha Tavakolian/Magnum Photos, 2017        

Θέματα ΕΕ 
 

Τα τελευταία 30 χρόνια το ΕΚ τιμά με το βραβείο Ζαχάρωφ τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτές είναι οι ιστορίες 4 ακτιβιστών που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ελευθερία.

From Brexit to Burma: 5 numbers to take away from Strasbourg        

Στην τελευταία ολομέλεια της χρονιάς το ΕΚ απένειμε το βραβείο Ζαχάρωφ στη Δημοκρατική Αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, ενέκρινε μεταρρυθμίσεις για τη γεωργική πολιτική και τη φοροδιαφυγή.

Το Βραβείο Ζαχάρωφ 2017 για την ελευθερία της σκέψης απονεμήθηκε σε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους στη Βενεζουέλα και στη δημοκρατική αντιπολίτευση, την οποία εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Χούλιο Μπόρχες. «Το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση κάθε Βενεζουελανού» δήλωσε ο Χούλιο Μπόρχες όταν παρέλαβε το Βραβείο στο Στρασβούργο. Το Βραβείο Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης, που πήρε το όνομά του προς τιμήν του Σοβιετικού φυσικού και πολιτικού αντιφρονούντα Αντρέι Ζαχάρωφ, απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.        

Εκπρόσωποι της δημοκρατικής αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας παρέλαβαν το βραβείο Ζαχάρωφ 2017, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚ στο Στρασβούργο, στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι στην Κύπρο.        

Με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο της βουλής Δ. Συλλούρη συναντήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου ο κ. Ταγιάνι για Brexit, Κυπριακό και μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: