Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Η εβδομάδα στο ΕΚ 

Οι πολιτικές ομάδες και οι επιτροπές του ΕΚ ετοιμάζονται για την ολομέλεια της ερχόμενης εβδομάδας και το πρόγραμμα είναι βαρύ. Προηγουμένως, ο πρόεδρος του ΕΚ, Martin Schulz, θα μιλήσει στη σύνοδο κορυφής της Ένωσης την Πέμπτη, ενώ ευρωβουλευτές και εθνικοί βουλευτές θα συζητήσουν την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και ο αντιπρόεδρος Othmar Karas, θα συζητήσει με τους φίλους του ΕΚ στο Facebook για τα μπόνους των τραπεζιτών.

Ευρωβουλευτές και εθνικοί βουλευτές συζητούν τη Δευτέρα για την επερχόμενη αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) με κεντρικά ζητούμενα τη μείωση της γραφειοκρατίας, την πράσινη ανάπτυξη της υπαίθρου, καλύτερα στοχευμένες ενισχύσεις για τους παραγωγούς και, τέλος, μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα για την ευρωπαϊκή γεωργία συνολικά.


Διαπραγματεύσεις στο ΕΚ  με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ για τα δίκυκλα τη Δευτέρα, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας και τη μείωση της ρύπανσης.


Τα μπόνους των τραπεζιτών θα συζητήσουν οι φίλοι του ΕΚ στο Facebook με τον αντιπρόεδρο Othmar Karas (ΕΛΚ, Αυστρία) την Τρίτη στις 17:00  - 17:45 ώρα Ελλάδος.


Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, συγκεκριμένα στο χώρο των προμηθειών του δημοσίου θα βρεθεί την Τρίτη στο επίκεντρο ημερίδας που συνδιοργανώνεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Βάση συζήτησης πρόσφατες προτάσεις της Επιτροπής για υποχρεωτική ηλεκτρονική δημοσίευση όλων των διαγωνισμών για προμήθειες μέχρι τα μέσα του 2016.


Το άσυλο και οι κανόνες υποδοχής όσων το ζητούν στην ΕΕ θα συζητηθούν με την Επιτροπή και τη δανέζικη προεδρία της Ένωσης την Τετάρτη, με κύρια σημεία τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών, την πρόσβαση στην αγορά εργασίας, τη νομική στήριξή τους και τον εντοπισμό εκείνων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη ασύλου.


Το "πανευρωπαϊκό φόρουμ για τον πλουραλισμό στα ΜΜΕ και τα νέα Μέσα Ενημέρωσης" πραγματοποιείται στην Τετάρτη στο ΕΚ, με συμμετοχή της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Nelie Kroes, ευρωβουλευτών, δημοσιογράφων, ρυθμιστικών αρχών, ερευνητών και δύο... σταρ, του ηθοποιού Hugh Grant και του ντράμερ των Pink Floyd, Νικ Μέισον.


Με την ομιλία του προέδρου του ΕΚ, Martin Schulz, αρχίζει όπως πάντα την Πέμπτη η σύνοδος κορυφής της Ένωσης. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του προέδρου που θα μεταδοθεί ζωντανά.