Ολάντ και Μέρκελ στην ολομέλεια του ΕΚ  

 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Ολάντ και Μέρκελ στην ολομέλεια του ΕΚ  

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, θα παρευρεθούν στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, στις 7 Οκτωβρίου, προκειμένου να συζητήσουν με τους ευρωβουλευτές τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ. Πρόκειται για την πρώτη κοινή εμφάνιση των ηγετών της Γαλλίας και της Γερμανίας στο ΕΚ, από το Νοέμβριο του 1989, όταν ο τότε πρόεδρος Μιτεράν και ο Καγκελάριος Κολ, συζήτησαν για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Ζωντανά η συζήτηση από τις 16.00 (ώρα Ελλάδος).

Συζήτηση στην ολομέλεια

Ο κ. Ολάντ και η κα Μέρκελ, θα μιλήσουν στην ολομέλεια, ο ένας μετά τον άλλο και έπειτα θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των πολιτικών ομάδων του ΕΚ. Στη συνέχεια ο πρόεδρος και η καγκελάριος, θα απαντήσουν στις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις των ευρωβουλευτών και θα ολοκληρώσουν τις ομιλίες τους.


Κοινή απάντηση στα προβλήματα

Η επιδείνωση της κρίσης στη Συρία, έχει οδηγήσει στην απότομη αύξηση του αριθμού των μεταναστών τους τελευταίους μήνες. Ορισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, αγωνίζονται για να το αντιμετωπίσουν, ενώ άλλες είναι δύσπιστες στο να δεχτούν μετανάστες. Επίσης, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά και οι τρόποι με τους οποίους διαχειρίζονται τα οικονομικά τους τα κράτη μέλη, αποτελούν σημαντικά ερωτήματα.


Παρακολουθήστε τη συζήτηση στην ολομέλεια, σε απευθείας μετάδοση από την ιστοσελίδα μας αλλά και από το Twitter με το #HollandeMerkelEP.