Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Η εβδομάδα στο ΕΚ 

Αυτή την εβδομάδα οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν κανόνες που θα κάνουν ευκολότερη την πρόσβαση σε βιβλία στους τυφλούς και κανόνες που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας όσων απασχολούνται στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης. Με αφορμή την 60η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης ο πρόεδρος του ΕΚ και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων συμμετέχουν σ εκδηλώσεις στη Ρώμη.

Στα πλαίσια των 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, που έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολίτες από όλα τα κράτη μέλη θα συναντηθούν στην αίθουσα ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της Ένωσης.


Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής Νομικών Θεμάτων του ΕΚ ψηφίζουν την Πέμπτη, κανόνες που προβλέπουν εξαιρέσεις των πνευματικών δικαιωμάτων βιβλίων και άλλων έντυπών προϊόντων, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση ατόμων με προβλήματα όρασης σε αυτά.


Την Τετάρτη, η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών συζητά για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Πολωνία με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.


Κανόνες που παρέχουν περισσότερες εξουσίες στις εθνικές αρχές να προστατεύουν τα δικαιώματα των καταναλωτών, όπως για παράδειγμα να επιτηρούν αν οι ιστοσελίδες εφαρμόζουν γεωγραφικούς αποκλεισμούς σε καταναλωτές συγκεκριμένων χωρών ή να μπορούν να κατεβάζουν ιστοσελίδες που ευθύνονται για απάτες.


Τέλος, η επιτροπή Ανάπτυξης ψηφίζει κανόνες για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας εκατομμυρίων εργαζομένων στην παγκόσμια βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης.


Περισσότερα νέα για το ΕΚ, εδώ