Βραβείο LUX 2017: Οι 3 φιναλίστ 

 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Οι προβολές ξεκίνησαν στους τοπικούς κινηματογράφους. Πρόγραμμα

Και στις τρείς υποψήφιες ταινίες οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να αποδείξουν την ταυτότητα τους, ωστόσο οι ιστορίες του διαφέρουν πολύ. Μην χάσετε την ευκαιρία να τις παρακολουθήσετε, σε επιλεγμένους κινηματογράφους σε Ελλάδα και Κύπρο.  

 

Οι τρείς υποψήφιες ταινίες είναι:

  • BPM (Beats per minute), του Robin Campillo (Γαλλία)
  • Sámi Blood, της Amanda Kernell (Σουηδία, Δανία, Νορβηγία)
  • Western, της Valeska Grisebach (Γερμανία, Βουλγαρία, Αυστρία)

 

Η ταινία BPM (Beats per minute), του Γάλλου σκηνοθέτη Robin Campillo μας παρουσιάζει την αλληλεγγύη, την αίσθηση του χιούμορ και την αποφασιστικότητα μιας ομάδας ακτιβιστών που αγωνίζονται για την καλύτερη πρόληψη, ενημέρωση και θεραπεία του AIDS, στη Γαλλία στις αρχές της δεκαετίας του '90.

 

Το ταινία Sami Blood, σε σκηνοθεσία Amanda Kernell, αναφέρεται στην ιστορία ενός 14χρονου κοριτσιού Lapp που εγκαταλείπει την κοινότητά της γιατί ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή, ωστόσο γρήγορα έρχεται αντιμέτωπη με πολλές δυσκολίες και με τον ρατσισμό.

 

Η ταινία Western της Valeska Grisebach, πραγματεύεται το ζήτημα της οικονομικής μετανάστευσης και της ενσωμάτωσης σε μια ξένη κοινωνία, παρουσιάζοντας την ιστορία μιας ομάδας Γερμανών που εργάζονται σε εργοτάξιο για υδροηλεκτρικό σταθμό στη Βουλγαρία.

 

Στην Ελλάδα, οι ταινίες προβάλλονται στον κινηματογράφο “Μικρόκοσμος”, στην Αθήνα, στις 10 Νοεμβρίου 2017.

 

 Από τον Οκτώβρη μέχρι το Δεκέμβρη οι λάτρεις του σινεμά μπορούν να παρακολουθήσουν τις ταινίες σε φεστιβάλ και κινηματογράφους και στις 28 χώρες της ΕΕ, με υπότιτλους και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

 

Οι θεατές μπορούν να ψηφίσουν για την αγαπημένη τους ταινία, συμμετέχοντας έτσι και σε κλήρωση με έπαθλο πρόσκληση στο φεστιβάλ κινηματογράφου Karlovy Vary στην Τσεχία. Ο νικητής της κλήρωσης θα ανακοινώσει επισήμως στο φεστιβάλ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του κοινού. Για να πάρετε μέρος, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

 

Η τελετή απονομής του Βραβείου LUX θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου, κατά την ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.