Προσεχώς στην ολομέλεια του ΕΚ: Βραβείο Ζαχάρωφ, συνοριακοί έλεγχοι, σεξουαλική παρενόχληση  

 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Αυτή την εβδομάδα στην ανακοινώνεται ο νικητής του Βραβείου Ζαχάρωφ και οι ευρωβουλευτές συζητούν για την ελευθερία του Τύπου και τη σεξουαλική παρενόχληση.

Το Βραβείο Ζαχάρωφ, η ελευθερία του Τύπου, η σεξουαλική παρενόχληση αλλά και η ζώνη Σένγκεν, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα της ολομέλειας αυτή την εβδομάδα.

 

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, ανακοινώνει τον/την νικητή/τρια του Βραβείου Ζαχάρωφ 2017 για την Ελευθερία της Σκέψης.

 

Επίσης, οι ευρωβουλευτές συζητούν για τη μάχη κατά των σύγχρονων ναρκωτικών, τη ζώνη Σένγκεν και τους συνοριακούς ελέγχους, τις εμπορικές συμφωνίες με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αλλά και για την απαγόρευση του γλυφοσικού οξέος μέχρι το 2020.

 

Η ολομέλεια αναμένεται να συζητήσει ακόμα, για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία των δημοσιογράφων, με αφορμή τη δολοφονία της Daphne Caruana Galizia, της Μαλτέζας δημοσιογράφου που ερευνούσε το σκάνδαλο με τα έγγραφα του Παναμά.

 

Τέλος, την Τρίτη οι ευρωβουλευτές συζητούν για το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης που ξέσπασε στο Hollywood και την εκστρατεία #MeToo, που έχει κατακλείσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία γυναίκες από όλο τον κόσμο μοιράζονται προσωπικές ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης.