Διάσκεψη του ΕΚ για τους νέους στην Αφρική 

 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Ευρωπαίοι και Αφρικανοί ηγέτες συζητούν για την ανάπτυξη σε διάσκεψη που διοργανώνει το ΕΚ στις Βρυξέλλες, πριν από τη Σύνοδο ΕΕ-Αφρικής.

Διάσκεψη υψηλού επιπέδου: Προς μια νέα εταιρική σχέση με την Αφρική  

Η ειρήνη, η ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και η μετανάστευση είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάσκεψη, παρουσία αφρικανικών ενώσεων, εκπροσώπων του ΟΗΕ, ηγετών, ευρωβουλευτών αλλά και του προέδρου του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι και την Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

 

Τις τελευταίες δεκαετίες υπήρξαν μεγάλες δημογραφικές αλλαγές στην Αφρική. Από το 1980 ο πληθυσμός της σχεδόν τριπλασιάστηκε ενώ ταυτόχρονα το 40% είναι κάτω των 15 ετών.

 

Αυτή η αύξηση του πληθυσμού αποτελεί πρόκληση για την οικονομική ανάπτυξη αλλά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και για την ασφάλεια, τη μετανάστευση αλλά και την πολιτική συμμετοχή.

 

Η διάσκεψη , που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, στις 22 Νοεμβρίου, λίγο πριν από τη Σύνοδο ΕΕ-Αφρικής. Δηλώστε συμμετοχή μέχρις τις 16 Νοεμβρίου, εδώ.