Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Άρθρα 

EYE Intro        

Πέντε χιλιάδες νέοι από όλη την Ευρώπη βρέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία (European Youth Event - EYE) στις 9-11 Μαΐου 2014 στο ΕΚ, στην έδρα του στο Στρασβούργο με θέμα «ιδέες για μια καλύτερη Ευρώπη» και στόχο να φέρει τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πιο κοντά στους νέους της Ευρώπης.

EYE hearings at the European Parliament in Brussels        

Τον Μάιο 6.000 νέοι συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας (ΕΥΕ 2014), προκειμένου να συζητήσουν ιδέες για το μέλλον την Ευρώπης. Επιλεγμένοι εκπρόσωποι από την εκδήλωση παρουσίασαν πρόσφατα στο ΕΚ, τις ιδέες που συγκέντρωσαν αλλά και τις προτάσεις τους για το μέλλον.

EYE 2014.        

Τον Μάιο του 2014, 6.000 νέοι από όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν στο ΕΚ στο Στρασβούργο, για την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας (EYE2014), προκειμένου να συζητήσουν ιδέες για το μέλλον της ΕΕ. Στις 20, 22 και 29 Ιανουαρίου παρουσιάζουν τις καλύτερες ιδέες και προτάσεις τους στις επιτροπές του ΕΚ.

Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία 2014 
  • 9-11 Μαΐου 2014, Στρασβούργο 

Άρθρα 

EYE 2014 Στρασβούργο.        

Τον περασμένο Μάιο, 6.000 νέοι συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία EYE, στο Στρασβούργο. Ο στόχος ένας και μοναδικός, να παράγουν ιδέες για το μέλλον της Ευρώπης. Αυτές οι ιδέες παρουσιάζονται τώρα από του συμμετέχοντες της εκδήλωσης, στις επτά αρμόδιες επιτροπές του ΕΚ.

EYE participant is listening to the closing discussion in the EP Plenary        

Η τελική έκθεση της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης για τη Νεολαία παραδόθηκε στους ευρωβουλευτές. Το Μάιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλωσόρισε χιλιάδες νέους από όλη την Ευρώπη, που μοιράστηκαν και συζήτησαν τις ιδέες τους για το μέλλον της. Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΕΚ στο Στρασβούργο, στις 9 - 11 Μαΐου 2014 με τη συμμετοχή 5.500 νέων 16 ως 30 ετών.

Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία: οι ιδέες των νέων γίνονται πράξη.        

Τι μπορεί να προσφέρει η ΕΕ στους νέους και τι μπορούν οι νέοι να προσφέρουν σε αυτή; Πάνω από 5000 νέοι προσπάθησαν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα τον περασμένο Μάιο, στην Εκδήλωση για τη Νεολαία στο Στρασβούργο. Η έκθεση με τις ιδέες των συμμετεχόντων έχει ήδη παραδοθεί στους ευρωβουλευτές και οι πιο πρωτότυπες ιδέες θα συζητηθούν στις επιτροπές τους ΕΚ.

Ευρωβαρόμετρο: Το 70% των νέων θεωρούν πλεονέκτημα την προσχώρηση στην ΕΕ        

Η προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί πλεονέκτημα για στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον στο οποίο ζούμε, δηλώνει το 70% των νέων, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε εν όψει της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης Νεολαίας 2014 στο Στρασβούργο. Στην έρευνα συμμετείχαν Ευρωπαίοι ηλικίας 16-30 ετών, από όλα τα κράτη μέλη. Τα αποτελέσματα της έρευνας αφορούν τα πέντε βασικά θέματα της εκδήλωσης και θα χρησιμοποιηθούν ως βάση των συζητήσεων στην εκδήλωση στο Στρασβούργο.

Άρθρα 

Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία: το μέλλον την Ευρώπης στα χέρια των νέων        

Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία, που ολοκληρώθηκε στις 11 Μαΐου, έδωσε τη δυνατότητα σε 5.000 νέους να μοιραστούν τις ιδέες τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα , την εγγύηση για τους Νέους, την ψηφιακή επανάσταση και την αειφορία. Στην εκδήλωση, συμμετείχαν επίσης πολιτικοί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι φορέων για να συζητήσουν το μέλλον της Ευρώπης με τους νέους. Στην πρώτη σύνοδο του Ιουλίου οι προτάσεις της εκδήλωσης θα παραδοθούν στους ευρωβουλευτές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, όπου θα γίνει η εκδήλωση νεολαίας        

Ενόψει των ευρωεκλογών, 6.000 νέοι από όλη την Ευρώπη συναντιούνται στο Στρασβούργο από τις 6 μέχρι τις 11 Μαΐου. Το ΕΚ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας διοργανώνει εργαστήρια, ομιλίες και συζητήσεις στην "Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία". Όλες οι δραστηριότητες εντάσσονται σε 5 βασικούς τομείς που απασχολούν σήμερα τη νεολαία: ανεργία, ψηφιακή επανάσταση, το μέλλον της ΕΕ και οι ευρωπαϊκές αξίες.

Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας 2014        

Μόλις δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας, στην οποία 5.000 νέοι από όλη την Ευρώπη, θα συναντηθούν στο Στρασβούργο με στόχο να συζητήσουν για τις ιδέες τους με επιχειρηματίες και πολιτικούς. Ταυτόχρονα θα συναντήσουν τους νικητές του περσινού διαγωνισμού για το Βραβείο του Καρλομάγνου.

EYE STORY PRESIDENT MESSAGE        

Για τρεις ημέρες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ανοίξει τις πόρτες του στο Στρασβούργο στους νέους από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Θα συζητήσουν για σημαντικά θέματα με προσωπικότητες του χώρου. Θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις νέους από όλη την Ευρώπη για τρεις γεμάτες ημέρες πολιτικές συζητήσεις αλλά και πολλή διασκέδαση!

Erasmus - Περισσότερο από ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών 

Άρθρα 

Η καμπάνια για την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία        

Χιλιάδες νέοι έχουν ήδη κάνει αίτηση για να λάβουν μέρος στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία (EYE2014), στο Στρασβούργο, το Μάιο. Όσοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην εκδήλωση, θα μπορούν να την παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε αυτή μέσα από το διαδίκτυο.

EYE STORY: what is EYE?        

Στις 9 - 11 Μαΐου το 2014 το ΕΚ υποδέχεται 5000 νέους και νέες από όλη την Ευρώπη, τα 28 κράτη μέλη και τις υποψήφιες χώρες για την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία - EYE

Ο χάρτης της ανεργίας        

Τη στήριξη των πέντε και πλέον εκατομμυρίων νέων που είναι άνεργοι στην Ευρώπη σήμερα επιδιώκει η ευρωπαϊκή Εγγύηση για τη Νεολαία και, στις 26 Φεβρουαρίου, στην ολομέλεια του ΕΚ συζητήθηκε με την ελληνική προεδρία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πότε και πώς θα εφαρμοσθεί στα κράτη μέλη που δικαιούνται να συμμετάσχουν. Στο χάρτη μας περισσότερα για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας των νέων στην ΕΕ.

Παγκόσμια Ημέρα των Νέων: η καταπολέμηση της ανεργίας  - γράφημα        

Δραστήριοι, μορφωμένοι … άνεργοι. Περισσότεροι από 5,3 εκατομμύρια νέοι κάτω των 25 ετών παλεύουν σήμερα για μια θέση στην αγορά εργασίας, κάνοντας την καταπολέμηση της ανεργίας ειδικά των νέων πρώτη προτεραιότητα της ΕΕ. Εμείς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των νέων ετοιμάσαμε γράφημα για την ευρωπαϊκή νεολαία. Στο άρθρο μας υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τις ενέργειες της ΕΕ για την καταπολέμηση τη ανεργίας.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: