Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Άρθρα 

Νέοι κανόνες για την πρόληψη περαιτέρω σκανδάλων για τις εκπομπές των αυτοκινήτων        

Τα περισσότερα κράτη μέλη αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων από το να παραβιάσουν τους κανόνες για τις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων. Αυτό είναι το συμπέρασμα της εξεταστικής επιτροπής του ΕΚ για τη μέτρηση των ρύπων στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το ΕΚ στην έκθεσή του προτείνει σειρά μέτρων για την πρόληψη παραβατικών πρακτικών από τους κατασκευαστές στο μέλλον.

Άρθρα 

Γράφημα για τη μέτρηση των εκπομπών καυσαερίων απο τα αυτοκίνητα        

Στην εξεταστική επιτροπή «EMIS» του ΕΚ για το σκάνδαλο Φολκσβάγκεν, καταθέτει την Τρίτη 30 Αυγούστου ο πρώην επίτροπος, Γκίντερ Φερχόιγκεν. Η ειδική επιτροπή διερευνά τις πολιτικές πτυχές του σκανδάλου απόκρυψης των πραγματικών ρύπων των αυτοκινήτων εν όψει και νέας νομοθεσίας για τις μετρήσεις. Περισσότερα για το πώς ελέγχονται τα αυτοκίνητα στο γράφημά μας.

©AP Images/ European Union-EP.        

Η ειδική επιτροπή του ΕΚ για τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία (EMIS), πέρασε στη δεύτερη φάση της συγκέντρωσης στοιχείων και στις 13 και 14 Ιουλίου, πραγματοποιεί ακροάσεις με εκπροσώπους από το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η πρόεδρος της επιτροπής Κάτλιν Βαν Μπρέεμτ (Σοσιαλιστές, Βέλγιο), θα παρουσιάσει το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα και θα απαντήσει σε ερωτήσεις των φίλων του ΕΚ στο Facebook σε απευθείας μετάδοση την Πέμπτη, στις 3μμ (ώρα Ελλάδος).

Γράφημα.        

Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί περισσότερους από 430.000 πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο στην EE. Ειδικά τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, αποτελούν μια από τις κύριες πηγές εκπομπών οξειδίων του αζώτου (ΝΟx). Οι ευρωπαϊκοί κανόνες θέτουν περιορισμούς στην εκπομπή αυτών των ρύπων των αυτοκινήτων, καθώς και στις διαδικασίες δοκιμής. Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι οι εκπομπές στους δρόμους είναι αρκετά μεγαλύτερες σε σχέση με τις μετρήσεις που γίνονται στα εργαστήρια

Δελτία Τύπου 

Το Κοινοβούλιο αποφάσισε να συστήσει εξεταστική επιτροπή 45 μελών η οποία θα διερευνήσει τις παραβάσεις των ευρωπαϊκών κανονισμών αναφορικά με τις μετρήσεις των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων και τις όποιες τυχόν παραβάσεις των κρατών μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την εφαρμογή των ευρωπαϊκών προτύπων. Η επιτροπή θα υποβάλει ενδιάμεση έκθεση εντός 6 μηνών, και μια τελική έκθεση εντός 12 μηνών, από την έναρξη των εργασιών της.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: