Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Άρθρα 

Ο Antonio Tajani χειροκροτεί και χειροκροτείται στην αίθουσα της ολομέλειας του ΕΚ, κοντινό πλάνο        

Ο Αντόνιο Ταγιάνι είναι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο κ. Ταγιάνι, Ιταλός και μέλος του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εξελέγη στις 17 Ιανουαρίου 2017 στη θέση του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος δεν επεδίωξε να ανανεώσει τη θητεία του που έληγε την ίδια ημέρα. Στην τέταρτη και τελευταία ψηφοφορία για τη θέση έλαβε 351 ψήφους έναντι 282 του κύριου αντιπάλου του, επίσης Ιταλού υποψηφίου των Σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα. Η θητεία του λήγει το 2019, έτος των επόμενων ευρωεκλογών.

Γράφημα με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους και τους κοσμήτορες του ΕΚ        

Οι ευρωβουλευτές εξέλεξαν στις 17 Ιανουαρίου το νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ μια ημέρα αργότερα επέλεξαν τους 14 αντιπροέδρους και τους πέντε κοσμήτορες για τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Πληροφορίες για το «ποιος είναι ποιος» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο γράφημα που ετοιμάσαμε.

The new President of the European Parliament is Antonio Tajani        
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 

Ο Antonio Tajani (ΕΛΚ, Ιταλία) κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του ΕΚ με 351 ψήφους στον τέταρτο και τελευταίο γύρο αναμέτρησης με τον Gianni Pittella (Σοσιαλιστές, Ιταλία) ο οποίος συγκέντρωσε 282 ψήφους.

Άρθρα 

Δελτία Τύπου 

Σε συνέχεια της εκλογής του νέου Προέδρου του ΕΚ την Τρίτη, οι ευρωβουλευτές εξέλεξαν σήμερα τους 14 Αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου. Οι υποψήφιοι έπρεπε να συγκεντρώσουν την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων προκειμένου να εκλεγούν. Οι Αντιπρόεδροι προέρχονται από έξι πολιτικές ομάδες του ΕΚ και μεταξύ τους είναι και ο Έλληνας ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης (Ευρ.Ενωτ.Αριστερά). Το ΕΚ εξέλεξε το απόγευμα και τους 5 Κοσμήτορές του.

Antonio Tajani elected European Parliament's new president        

Μετά τέσσερις γύρους ψηφοφορίας, ο Αντόνιο Ταγιάνι εξελέγη πρόεδρος του ΕΚ αργά το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου 2017. Στο βίντεό μας η ημέρα όπως εκτυλίχθηκε απο τις ομιλίες των υποψηφίων μέχρι την τελική επικράτηση του Ιταλού ευρωβουλευτή.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: